6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

Sıvacıoğlu: Yakın zamanda üniversiteye kavuşacağız

AKP Kastamonu Milletvekili Musa Sıvacıoğlu, TBMM’nin 22.Dönem 4. Yasama Yılı açılışı dolayısıyla bir açıklama yayınladı.

Sıvacıoğlu yaptığı açıklamada; “Parlamenter sistemlerde milletin temsilcileri ve millet adına iş görenler parlamenterlerdir. 22’nci dönem Millet Meclisi, geride bıraktığımız üç yıl içinde parlamento tarihimizin en verimli, en başarılı çalışmalarını gerçekleştirmiştir. Bu başarı sadece rakamsal bir başarı değildir. Geride bıraktığımız üç yıl, dönemsel olarak en fazla tasarı ve teklifin yasalaştığı bir dönem olmuştur. Türkiye Büyük Millet Meclisi bu dönem içinde AB uyum yasaları, iş hayatını, yargı camiasını ilgilendiren yasalar, TCK, kamu yönetimi gibi Türkiye’nin uzun yıllardır tartıştığı ama bir türlü başaramadığı çok önemli yapısal reformları gerçekleştirmiş bulunmaktadır. Bu Meclis Türkiye’nin en önemli dış hedeflerinden veya dış politika hedeflerinden biri olan AB ile ilişkileri önemli bir noktaya taşımıştır” dedi.

 ÜÇ YILDA ÇOK İŞLER YAPTIK

Üç yılda çok önemli mesafeler kat ettiklerini vurgulayan Sıvacıoğlu, “Bu bağlamda; ekonomik sıkıntılarımızı önemli ölçüde aştık, gerekli yapısal dönüşümü hemen hemen tamamladık. Şimdi bu altyapı üzerinde yükselerek, dünyanın sayılı devletlerinden biri haline geleceğiz. Sadece ekonomik kalkınmamızla değil; fazlalıklarından arınmış bir kamusal işleyişle, eksikliklerini tamamlamış olgun bir demokrasiyle ve coşkuyla ayağa kalkmış insan potansiyeliyle Türkiye bu devrimi gerçekleştirecek potansiyele fazlasıyla sahiptir. İktidara geldiğimizdeki ülkemizin içinde bulunduğu tablo ile bu günkü tabloyu karşılaştıracak olursak, bu üç yıllık dönemde AKP iktidarı olarak ülkemiz için yaptıklarımızın önemi ve iktidarımızın başarısı daha iyi anlaşılacaktır” dedi.

TÜRK LİRASI İTİBAR KAZANDI

Türk Lirasından altı sıfırın atılmasıyla birlikte Türk Lirasının itibar kazandığını ifade eden Sıvacıoğlu, “Düzelen ekonomik göstergeler sayesinde Türkiye parasından altı sıfır atıldı. Türk lirası YTL ile güven ve itibar kazandı. Yıllardır tasarruf teşvik fonunda toplanan nemalar çalışanlara ödenmeye başlandı. Kişi başına gelir rakamı 1500 doların altında olan 49 ilimiz teşvik kapsamına alınarak bu illerin önü açıldı. 2002 yılında yüzde 52 olan esnafın kredi faiz oranı yüzde 16,5’a çekildi. Bağ-Kur aylığı yüzde 91’lik bir artışla 189 milyon TL’den 361 milyona çıkarıldı. SSK aylığı yüzde 58,9’luk artışla 282 milyon TL’den 448 milyona çıkarıldı. 2002’de 184 milyon olan asgari ücret, rekor artışlarla, 2005 yılı başında 350 milyon TL’ye ulaştı.

20 BİN TRAKTÖR SATILDI

Tarım kesimine verdikleri desteklerle çiftçinin yüzünü güldürdüklerini ve hükümetleri döneminde 20 bin sıfır kilometre traktör satışı yapıldığını iddia eden Sıvacıoğlu, “2001’de yüzde 90 olan tarımsal kredi faiz oranı yüzde 18’e kadar çekildi. Çiftçimize ucuz mazot desteği uygulamasını başlattık. Çiftçinin 1 katrilyon borcu silindi, kalan miktar 3 yıla vadelendirildi. 2002 yılında sadece 6 bin 300 traktörün satıldığı ülkemizde, 2004 yılında 20 bin adet sıfır kilometre traktör satıldı” dedi.

ELEKTRİĞE 3 YILDA ZAM YAPILMADI

Elektriğe 3 yıldır zam yapılmadığını da belirten Sıvacıoğlu, “Her ay otomatik zam yapılan elektriğe yaklaşık üç yıldır zam yapılmadı. Fatura başına kesilen güç bedeli uygulamasına son verildi. Sanayi kesimine kapsamlı fiyat indirimi sağlandı.

2 MİLYON TON KÖMÜR DAĞITILDI

2 yılda toplam 2 milyon ton kömür dağıtımı yapıldığını ve bu sayede 1 milyon 503 899 ihtiyaç sahibi aileye ulaştıklarını ifade eden Sıvacıoğlu, “2003 yılında 800 bin ton, 2004 yılında ise 1,2 milyon ton olmak üzere iki yılda toplam 2 milyon ton ücretsiz kömür dağıtımı yapıldı. Sadece 2004 yılında kömür yardımıyla 1 milyon 503 bin 899 ihtiyaç sahibi aileye ulaşıldı” dedi. Hedef 15 bİn kİlometre duble yol Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan bölünmüş yolların toplam uzunluğu 3859 km iken, 2005 yılı sonu itibariyle hedeflerinin 6600 km duble yol olduğunu ifade eden Sıvacıoğlu, “Amacımız 15 bin km duble yola ulaşmaktır” dedi. 

 Uygun koşullarda evsiz vatandaşlara ev sahibi olma imkanı sunduklarını ifade eden Sıvacıoğlu, “1984’ten 2002 sonuna kadar 43 bin 145 toplu konut üreten TOKİ, Ak Parti iktidarı ile iki yıl içerisinde rekor bir başarı sağlayarak 94 bin 993 konut inşaatına başladı. Uzun vadeler ve uygun ödeme koşullarıyla yurdumuzun her yanında evsiz vatandaşlarımıza ev sahibi olabilme imkanı getirildi” dedi.

Öte yandan AKP hükümetinin 3 yıl boyunca ilimizde yaptığı çalışmalara da değinen Musa Sıvacıoğlu, “Fen ve Edebiyat Fakültesi 2003 yılında açıldı, İnşallah en yakın zamanda üniversitemize de kavuşacağız. Teşvikli iller arasına girdik, bundan sonra ilimizde yatırımlarda gözle görünür bir artış başladı. Kuzeykent’teki 250 yataklı hastanemizin yapımı hızla devam etmektedir. Duble yolun Kastamonu-Diphan arası bitmek üzere. Araç yolundaki çalışmalar da hızla sürmektedir. Organize Sanayi Bölgesinde sanayicilerimizin yatırımları devam etmektedir. Elektrikle ilgili ihaleler de yapılmıştır. Toplu konutların ilk etabı bitmek üzere olup 624 konutluk ikinci etabın ihalesi de 25 Ekim’de yapılacaktır. Doğalgaz ihalesinin biri gerçekleştirilmiş, diğer ihale (Botaş) ise yakın bir tarihte gerçekleştirilecektir. 2006 yılı başında da ilk kazmanın vurulması hedeflenmektedir” dedi.

Musa Sıvacıoğlu, yaptığı açıklamanın ardından yaklaşan Ramazan ayını nedeniyle tüm Kastamonuluların mübarek Ramazan ayını kutladı.

Kastamonu Postası
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2005 Salı 10:59:56
Güncelleme :4 Ekim 2005 Salı 13:21:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?