18
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Akbank'tan Sinop esnafına kredi

Sinop Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği ile Akbank arasında kredi anlaşması imzalandı.

Sinop Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği'nde düzenlenen protokol imza törenine, Başkan Mehmet Yüksel, Akbank Sinop Şubesi Müdürü Ali Hikmet Atay ile birliğin yönetim kurulu üyeleri katıldı. Esnaf ve sanatkarlara sunduğu özel hizmet ve çözümlerle reel sektöre verdiği desteği sürdüren Akbank, birliğe bağlı odaların üyelerine yatırım ihtiyaçlarını karşılamak, ticari faaliyetlerine destek olmak üzere Sinop Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile işbirliği yaptı.

Bu işbirliğiyle birliğe bağlı odaların üyeleri, üretim kapasitelerini yenileme ve artırmaya yönelik yatırımlarında finansman desteğine kavuşmuş olacak. Söz konusu anlaşma kapsamında, birliğe bağlı oda üyelerine, uygun vade ve ödeme şartlarıyla verilecek krediler, yatırım ve hammadde kredileri başlıkları altında toplanıyor. Yatırım ve hammadde finansmanı Makine/Ekipman Kredisi, Hammadde Alım Kredisi, Taşıt/Filo Kredisi, Taksitli Ticari Kredi, İşyeri Kredisi, İşyeri Yenileme Kredisi gibi kredilerden oluşuyor. Eşit taksitle geri ödeme kolaylığı sağlanan kredilerin faizleri, kullanılan kredinin türü ve vadesine göre değişmekle birlikte, oda üyelerine özel olarak cazip şartlarda sunuluyor.

Uygulama hakkında bilgi veren Akbank Sinop Şubesi Müdürü Ali Hikmet Atay, Akbank olarak yeni kredi Scoring sistemiyle oda üyesi işletmelerin söz konusu kredileri yönelik taleplerinin daha hızlı, sistematik ve daha az bürokrasiyle sonuçlandıracaklarını söyledi. Atay, "Mali yapısının güçlülüğü, uluslararası kredisinin her geçen gün arttığı bankamız, tüm bankacılık ihtiyaçlarının da her zaman olduğu gibi yine reel sektörün yanında yer alacak" dedi.

.
Yayın Tarihi : 30 Mart 2006 Perşembe 19:29:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?