3
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

Balık sevkiyatında yeni dönem

Su Ürünleri Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Sinop-Kastamonu Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Ali Bayrak, balık nakillerinin standartlara uygun hale getirilmesi yönündeki çalışmaların sevindirici olduğunu söyledi.

Sinop Tarım İl Müdürlüğü tarafından işletmelere törenle teslim edilen soğuk hava tesisli araçların bu yönde atılan önemli bir adım olduğunu kaydeden Ali Bayrak, "Biz balıkçılar olarak, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğü nezdinde sürdürülen kırsal kalkınma yatırımlarını önemsiyoruz. Biz hem Avrupalı olacağız diyoruz hem de üzeri açık araçlarla balık naklediyoruz. Kafamızca balığı buzluyoruz. Buz daha 100 kilometre gitmeden eriyor. Oradan ilerisine balığı buzsuz götürüp o halde satıyoruz. Bu da soğuk hava tesisli araçlarla balığın naklinin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor" dedi.

Sinop'ta iki balıkçılık kooperatifinin şok muhafaza paketleme tesisi yapımı için proje bazında kredi talebinde müracaatlarının bulunduğunu da hatırlatan Ali Bayrak, "Hızlı bir çalışmayla Tarım İl Müdürlüğü Destekleme Şube Müdürlüğü ve Genel Müdürlüğümüz bizim bu talebimize cevap verdi. Kooperatif başına 350 bin YTL kredi onayımız geldi. Fakat yüzde 50'si hibe olan projenin yarısını karşılayamadığımız için kazandığımız iki proje uygulanamadı. Avladığımız balığı hijyen şartları dahilinde sevkıyatı noktasında bu projeler çok önemli. Bu ülkemize döviz kazandıracağı gibi hem de milli servetimize katkıda bulunacaktır" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2008 Cumartesi 13:40:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?