3
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

Balıkçılıktan 500 milyon Euro

Su Ürünleri Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Sinop-Kastamonu Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Ali Bayrak, balıkçılığın her geçen gün ilerleyen bir sektör olduğunu belirterek, balıkçılığın ülke ekonomisine yıllık 500 milyon euro katkı sağladığını söyledi.

Balıkçılıkta yeni düzenlemelerin yapılması ve gerekli yasaların çıkartılarak balıkçılığın gerçek bir meslek grubu haline getirilmesi gerektiğini belirten Ali Bayrak, "Balıkçılık sektörü ülkemizde son yıllarda büyüyen bir sektör olarak göze çarpıyor. Balıkçılık sektöründe ülkemizde 500 adet su ürünleri kooperatifi var. Bu kooperatiflere bağlı olarak 150 bin kişi çalışmakta. Sektörün ülke ekonomisine yıllık yaklaşık katkısı da 500 milyon eurodur" dedi.

Sinop'ta ise limana kayıtlı yaklaşık bin 200 balıkçı teknesinin kayıtlı olduğunu kaydeden Sinop-Kastamonu Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Bayrak, bu teknelerde çalışan yaklaşık 5 bin kişi balıkçılıkla geçimini sağlamaya çalıştığını ve bölgede avlanan balığın yüzde 80'ini de hamsinin teşkil ettiğini sözlerine ekledi

iha
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2008 Pazartesi 15:49:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?