3
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

Üçüncüoğlu'ndan pembe tablo

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Sinop İl Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, AK Parti iktidarının, çalışma hayatında da farklılığını ortaya koyduğunu söyledi.

AK Parti hükümetinin çalışma hayatındaki düzenlemelerini değerlendiren Üçüncüoğlu, 'çalışanların haklarını alın teri kurumadan teslim etme' anlayışıyla hareket eden iktidarın, bir yandan endüstriyel ilişkilere barış ve huzurun hakim olmasını sağlarken, diğer yandan da ücretlerin enflasyon karşısında erimesini önlediğini kaydetti.

Yakup Üçüncüoğlu, "Dönemimizde ekonomideki iyileşmenin, çalışanlara azami düzeyde yansıması için yoğun mücadele verildi. İstihdam arttı. İşsizlik azaldı. Ücretlerin alım gücü yükseldi. Çalışanları yakından ilgilendiren yasal düzenlemeler de bu dönemde gerçekleşti. AK Parti iktidarında, işçi, işveren ve hükümet uyum içinde çalıştı. İşçi ve işveren sendikaları, temsil ettikleri kitlenin haklarını çağdaş ve demokratik şekilde savunma yönünde elverişli bir zemin buldu.

İş yerlerinde barış ve diyalog hakim oldu. Böylece verimlilik arttı. Sendikalar, yalnızca ücret pazarlığı yapan kurumlar olmaktan çıktı. İş yerinde verimliliğin artması, şartların iyileştirilmesi, eğitim, sağlık gibi sosyal imkanların çoğaltılması gibi alanlara yoğunlaştılar. Ortaya çıkan sorunlar, anlaşmazlıklar; yeni çıkarılacak olan yasalar, ortak platformlarda tartışıldı ve uzlaşmayla sonuçlandırıldı

. AK Parti iktidarında Ekonomik Sosyal Konsey, Çalışma Konseyi, Asgari Ücret Tespit Komisyonu, Sosyal Güvenlik Kurumu, Yüksek Hakem Kurulu, Mesleki Eğitim Kurulu, Üçlü Danışma Kurulu, Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu, Ekonomik Sorunları Danışma Konseyi gibi bir çok kurul ve oluşum işlerlik kazandı" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2008 Çarşamba 15:23:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kiwilcim IP: 88.230.164.xxx Tarih : 15.02.2008 12:06:39

Sayın Üçüncüoğlu siz Türkiyedemi yaşıyorsunuz. O dediklerinizin hiç biri olmadıki. Ha diyorsanızki bu iktidarda yandaşlarımıza dağıttığımız ihaleler, zenginlerin daha zengin, yoksulların daha yoksul olması, Amerikancı ve Sorosçu polikalar anlıyacağım. Bu dedikleriniz halka ihanettir unutmayın insanlarla dalga geçmeyin.