8
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Sinop Cam Fabrikası emlakçıya düştü

 Haziran 2005 tarihinde üretimini durduran ve bir gün sonrada açılış törenini andıran ilginç bir törenle kapatılarak 625 işçinin iş akitlerinin fes edildiği Sinop Cam Fabrikası emlakçıya düştü.

17 milyon dolar fiyat biçilen Sinop Cam Fabrikası, Sinop şehir merkezinde bir emlakçı tarafından komisyon karşılığı satışa çıkartıldı. Farikada çalışan ve iş akitleri fes edilen 625 işçi iki aydır eylemlerini sürdürüyor.1980'li yıllarda dünya cam endüstrisinin ilk 10 fabrikası arasına girmeyi başaran Sinop Cam'ın şimdi emlakçı vitrinlerini süslemesi ise vatandaşları şaşırttı.

Komisyon karşılığı fabrikayı satışa çıkartan Dur Emlak Sahibi Durmuş Kara, fabrikanın satılması halinde 150 milyar lira komisyon alacağını söyledi. Durmuş Kara, "Satış reklamını gören vatandaşlar işyerime gelerek konu hakkında bilgi almak istiyor. Umarım satılır ve bizimde bu sayede hayatımız kurtulur. En kısa zamanda satmayı ümit ediyorum" dedi.

Bu arada Durmuş Kara'nın emlak bürosuna akın eden vatandaşlar konu hakkında geniş bilgi alıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2005 Cuma 15:34:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sefahattin öztürk IP: 81.215.218.xxx Tarih : 10.09.2005 14:10:59
başka satılık vatan varmı emperyalizmi demokrasi diye yuturan yönetim yagmacılık talan zulüm insan emeğine saygısızızlık olduğunu ögrenecek fakat o zaman sahip çıkacağı ulusum diye- bileceği vatan kalmayacak uyan ey halkım satıldık. !!!!!! yok edilen bizim ve gelecegimizdir