2
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

AKP'li vekilden çağrı

Türkiye'de son günlerde yaşanan terör olaylarına değinen AK Parti Tokat Milletvekili İbrahim Çakmak, vatandaşları sağduyulu olmaya çağırarak, tahriklere kapılmamalarını istedi. 3 Ekim öncesi AB sürecinde Türkiye'yi karıştırarak bundan çıkar sağlamak isteyen şer güçlerin heveslerinin kursağında kalacağını ifade eden Milletvekili İbrahim Çakmak, yüzyıllardır beraber yaşayan Kürt ve Türk halkının kardeş olduğunu söyledi.

Çakmak, "Kimse bu tahriklere kapılmasın. Bu ayrımcılıktan nemalanan bir takım yerli ve yabancı şer odakları 'böl, parçala, yok et' mantığı doğrultusunda, 2 kardeşi birbirine düşürmeye çalışıyor. Aslında Kürt kardeşlerimize yakınmış gibi gözükmelerinin asıl sebebi, onları kullanarak daha sonra kendi çıkarlarını bölgede açıkça ortaya koymak istemeleridir. 3 Ekim öncesi AB sürecinde Türkiye'yi karıştırarak bundan çıkar sağlamak isteyen şer güçlerin heveslerinin kursağında kalacaktır. Türk Kürtsüz, Kürt Türksüz olamaz. Biz beraber olduğumuz sürece bizi kimse süper bir ülke olma yolundan ayıramaz" dedi.

Son günlerde tırmanan olaylar ve provokasyonların 3 Ekime kadar yine devam edeceğini ifade eden Çakmak, "Bunlar Türkiye'nin AB sürecinde önünü kesme sürecinin bir parçasıdır. Türkiye'nin bu yükselen imajını kimseye bozdurmayalım. Biz ancak tek vatan, tek bayrak ve tek millet olarak dünyada her zaman bir güç olabiliriz. Soğukkanlı olalım, biz bu oyunlara gelemeyiz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2005 Cuma 13:10:09
Güncelleme :9 Eylül 2005 Cuma 13:12:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?