3
Mayıs
2024
Cuma
SİYASET

İlk çiviyi bakan çaktı

Çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Tokat'a gelen Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, kentteki temasları kapsamında Sulusaray İlçesi'ndeki Sebastapolis Antik Kenti ve açık hava müzesiyle kaplıca tesislerini gezdi.

Reşadiye ve Niksar ilçelerinde incelemelerini sürdüren Koç, Niksar Hükümet Konağı çatısına ilk çiviyi çakarak restorasyon çalışmalarını başlatarak, Softuoğlu Konağı'nın da açılışını yaptı.

Tokat'ın Sulusaray İlçesi'ndeki Sebastapolis Antik Kenti'nde incelemelerde bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç yetkililerden bilgi aldı. Helenistik Roma ve Bizans dönemlerindeki önemli yerleşim yerlerinden olan antik kentte, kazı öncesi bir rapor olup olmadığını soran Bakan Koç, "Rapor yok, rapor olsaydı burada hükümet kazısı yapılırdı. 1991 yılından beri niye hükümet kazısı yapılmadı?" diye sordu. Bu arada bir ilçe sakininin, "Bir Türk genci olarak üzülerek söylüyorum ki, tarihimizi ve kültürümüzü ayaklarımızın altında çiğniyoruz. Bunu sizlerin sayesinde su yüzüne çıkarmamız lazım" diye konuştu.

Daha sonra Sebastapolis Antik Kenti Açık Hava Müzesi'ni ziyaret eden Koç, Sulusaray İlçesi'ndeki kaplıca tesislerini gezdi. Reşadiye ve Niksar ilçelerine geçerek incelemelerini sürdüren Bakan Koç, Niksar'da Hükümet Konağı'nın restorasyon çalışmaları hakkında Belediye Başkanı İdris Şahin'den bilgi aldı. Koç, Hükümet Konağı'nın çatısına ilk çiviyi çakarak restorasyon çalışmalarını da başlattı.

Softuoğlu Konağı'nın açılışını da yapan Kültür ve Turizm Bakanı, temaslarının ardından karayoluyla Ankara'ya hareket etti.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2005 Perşembe 14:02:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ömer ezmeci IP: 85.96.226.xxx Tarih : 1.09.2005 23:46:29
ben sulusaraylıyım haberi inter netten öyrendim ve çok sevindim biraz geçte olsa ilçemizin gelişmesi ve tarihi ğüzeliklerinin açıga çıkması adına büyük bir adım.ben turizmde çalışıyorum turizmin ilçemiz için nekadar önemli oldunu çok daha iyi anlıyorum.bu ilk adımda emeyi ğeçen herkese çokca teşekür ediyor başaılar diliyorum.yalnız bu gelişme bir kaç kişinin çabasıyla olmaz.herkezi bukonuda duyarlı olmaya davet ediyorum