3
Mayıs
2024
Cuma
SİYASET

MHP'den Bakan Şahin'e sert tepki

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Tokat İl Başkanı Ali Yüksel Fermanlı, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in, sendikalara karşı sözlerini eleştirdi.

Hükümetle memur sendikaları arasındaki pazarlıklar devam ederken, MHP Tokat İl Başkanı Ali Yüksel Fermanlı, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in, "'İşi yavaşlatırım, işi durdururum, iş yerini terk etmem' cümleleri, Devlet Memurları Kanunu'na göre suçtur, bu bir tehdittir. Devlet hiçbir tehdide boyun eğmez" sözlerini eleştirdi.

Fermanlı, memur maaşları görüşmelerinde yapılacak olan dördüncü turdan da sonuç çıkacağına inanmadığını belirterek, "Meseleye Türkiye'de yaşayan insanların ihtiyaçları noktasında değil de IMF ve AB'nin vermiş olduğu direktifler doğrultusunda yaklaşan hükümetin, tabi ki Türk milletinin asli unsuru olan devlet memurlarını bu konuda ihmal edeceğini biz biliyoruz" dedi.

Fermanlı, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in, hükümet adına görüşmeleri sürdürürken, ikinci turun sonunda söylediklerini herkesin düşünmesi gerektiğini ifade ederek, "Önce kendilerinin düşünmesi gereken bir laf bana göre. Çünkü, memurların 'Eğer bizim olan hakkımızı vermezseniz grev yaparız, işi yavaşlatma eylemi yaparız' sözleri üzerine sayın Bakan Şahin, 'Böyle bir şeyin olamayacağını, eğer böyle bir şey yaparlarsa duvara toslayacaklarını' söyledi. Duvara toslamanın eğer ne olduğunu biliyorlarsa, kendilerinin duvara toslayacağı zaman çok yakındır. Çünkü, bu milletin önüne yine sandık konacaktır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2005 Pazartesi 15:45:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?