3
Mayıs
2024
Cuma
SİYASET

MHP'den eski bakana tepki

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Tokat Merkez İlçe Teşkilatı Başkanı Mehmet Bekçi, Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü'nde yapılan "İmparatorluğun Çöküş Döneminde Osmanlı Ermenileri: Bilimsel Sorumluluk ve Demokrasi Sorunları" konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Tokatlı Sağlık eski Bakanı Dr. Cevdet Aykan'a tepki gösterdi.

Konferans öncesinde konferansa vicdan borcunu ödemek için katıldığını ve Erdal İnönü'ye yumurta atılmasına üzüldüğünü söyleyen Dr. Cevdet Aykan, yaptığı konuşmada 1915 olaylarını anlatan bir kitap yazdığını hatırlatarak, "Kitabımda, Tokat'ta Ermenilerle birlikte yaşayan büyüklerimden dinlediklerim vardır. O dönemler binlerce Ermeni evinden köyünden ve canından olmuş. 1915 olayları 1960 yılından bu yana konuşulmaktadır. Dünyanın farklı parlamentoları bu konuyu farklı değerlendiriyor. Bizim Türkiye olarak kendimize 'Acaba ne yanlışımız var?' diye sormamız gerekir. Sorular doğru sorulduğunda verilen cevaplar da doğruysa, gerçek ve doğru sonuca o zaman ulaşabiliriz" demişti.

Aykan'ın konferansa katılarak Türk düşmanlığı yaptığını ileri süren MHP Tokat Merkez İlçe Teşkilatı Başkanı Mehmet Bekçi, "TBMM gibi yüce bir yere Tokatlılar olarak geçmişte taşıdığımız ve Tokat Devlet Hastanesi'ne ismini verdiğimiz eski bakanlarımızdan Dr. Cevdet Aykan'dan utanıyoruz. Tokat'tan böyle bir insan çıktığı için utanıyoruz. Aydın geçinmek adına 'Ermeni katliamı var' diyerek sözde soykırıma siyasi kimlik kazandırmak isteyen Aykan'ın hastanemizden isminin kaldırılmasını istiyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2005 Salı 15:28:32
Güncelleme :11 Ekim 2005 Salı 11:53:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?