2
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Talebeleri sahip çıkmadı

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Cevat Ayhan, hükümet tarafından Necmettin Erbakan'ın hapis tehdidiyle karşı karşıya bırakıldığını öne sürerek, "Bülent Ecevit, hocanın bir davasında ceza kanununda değişiklik yaptı. Ama talebeleri hocaya en büyük eza cefayı veriyorlar" dedi.

Partisinin Tokat Merkez İlçe Teşkilatı Kongresi'ne katılan SP Genel Başkan Yardımcısı Cevat Ayhan, Yimpaş'ta sabah kahvaltısında basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Burada gazetecilere çeşitli açıklamalarda bulunan Ayhan, Necmettin Erbakan'ın hükümet tarafından hapis tehdidiyle yüz yüze tutulduğunu öne sürerek, Erbakan'a talebelerinin en büyük eza cefayı verdiğini söyledi.

Ayhan, "'Biz AK Parti'yi onun emriyle kurduk, hocayı da cumhurbaşkanı yapacağız' dediler. Şimdi hocayı hapis tehdidiyle yüz yüze tutuyorlar, bunu düzeltmiyorlar. Ecevit, hocanın bir davasında ceza kanununda değişiklik yaptı. Ama talebeleri hocaya en büyük eza cefayı veriyorlar. 3 senede AK Parti'nin milli görüşle ilgisinin olmadığını halk gördü. Önümüzdeki seçimde inşallah en büyük parti Saadet Partisi olarak çıkacak. AK Parti, kendisine destek veren zümreleri hüsrana uğrattı" dedi.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) başörtüsüyle ilgili verdiği karara da değinen Ayhan, "Avrupa'nın yüzü budur. Bazen maske takıp dolaşmasına, kibar beyanatlara aldırmayın. Avrupa, Türkiye'yi daima manevi ve ahlaki yönden dejenere edecek kendi baskılarını uygulamaya devam edecektir" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2005 Pazartesi 14:40:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?