1
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

21 STK'dan ortak açıklama

Türk Ocağı Trabzon Şubesi Başkanı Prof. Dr. Mithat Kerimaslan, ülkenin bölünmesini hedefleyen iç isyan denemeleri yapıldığını öne sürerek, ülke bütünlüğünün Cumhuriyet tarihinin en büyük tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu savundu.

Aralarında çeşitli dernek ve sendikaların da bulunduğu 21 sivil toplum kuruluşunun temsilcileri, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde, ülkede yaşanan son olaylarla ilgili endişelerini yansıtan ortak basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan Türk Ocağı Trabzon Şubesi Başkanı Prof. Dr. Mithat Kerimaslan, ülkesini ve milletini seven Türk evlatları olarak Türkiye'nin içinde ve etrafında cereyan eden olayların kendilerini endişeye sürüklediğini söyledi. Ülke bütünlüğünün Cumhuriyet tarihinin en büyük tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu ileri süren Prof. Dr. Kerimaslan, "Yurdumuzun bir kısmında açıkça ülkenin bölünmesini hedefleyen iç isyan denemeleri yapılmaktadır. Devletimizin kuruluş felsefesi olan üniter millet yapısı, tek bir devlet içinde tek bayrak, tek millet, tek dil karakteri tehdit altındadır ve bu açık tehdide rağmen devletimizi idare edenler anlaşılmaz bir gaflet içindedir. Bu ağır gerçekler maalesef büyük bir ustalıkla milletimizden gizlenmektedir. Fakat İstanbul basınının ve ilgililerin çizdikleri sahte pembe tablolar bu kötü gidişin ağırlığını örtememektedir" diye konuştu.

Ülkenin AB ve ABD karşısında bağımsızlığını yitirmiş, devlet olma özelliğini kaybetmiş durumda olduğunu iddia eden Prof. Dr. Kerimaslan, "Bu devletlerin himayesinde devam eden PKK terörü maalesef gittikçe artmış, AB Uyum Kanunları'ndan da cesaret alarak federasyon isteme durumuna gelmiştir" dedi.

Eşi görülmemiş bir borçlanmanın yanında özelleştirmelerle milletin 80 yılda kazandığı dev ekonomik tesislerin yok pahasına yabancılara devredildiğini, arsa ve gayrimenkullerin yabancılara satıldığını iddia eden Prof. Dr. Kerimaslan, işsizlik ve yoksulluğun da had safhaya ulaştığını öne sürdü.

Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu değerlendirmek üzere değişik şehirlerde toplantılar düzenlemek suretiyle milletin huzuruna geldiklerini ifade eden Prof. Dr. Kerimaslan, geçmişte olduğu gibi Türk milletini yine milletin azim ve kararının kurtaracağını sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2005 Çarşamba 01:36:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?