17
Mayıs
2024
Cuma
SİYASET

Polemik büyüyor!

AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Osman Çavuş, CHP Trabzon Milletvekili Akif Hamzaçebi’nin, AK Parti Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur hakkında söylediği, “Yetersizliğini polemik yaparak kapatmaya çalışıyor” biçimindeki söylemlerinin siyasetçiye yakışır ifadeler olmadığını söyledi.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Osman Çavuş, siyasetçinin yeterli olup olmadığının kararını halkın seçimlerde ortaya koyduğunu belirterek “Sayın milletvekilimiz Mustafa Cumur’un yeterli ya da yetersiz olduğunu 22 Temmuz seçiminde Akçaabat halkının yüzde 61’i kendisine oy vererek tescil etmiştir. Kimse kimsenin yeterli olup olmadığını söyleyemez. Bunu bir milletvekili asla söyleyemez. Bu ifadeleri Trabzon seçmenine hakaret olarak addediyoruz. Seçmen yetersiz olduğu için mi bu kadar oyu Mustafa Cumur’a verdi. Akif Bey’in memleketi olan Araklı’da AK Parti yüzde 70 oy almıştır . Millet Araklı ilçesinde Akif Bey’in yeterli olup olmadığını değerlendirmiş ve ona göre oy kullanmıştır. Siyasetçilerinin yeterli yada yetersiz olduğuna ancak millet karar verebilir” dedi.

Trabzon halkının aradığı zaman ulaşabileceği siyasetçi istediğini ve Cumur’un böyle bir milletvekili olduğunu kaydeden Çavuş, “Hangi milletvekilinin Trabzon’un sorunlarının dile getirip getirmediğini biliyoruz. Seçmene selam olsun diye yapılan konuşmaları bu millet tasdik etmiyor. Bu millet kentin sorunları ile ilgilenene ve aradığı zaman ulaşılabilen siyasetçileri tasdik ediyor” diye konuştu.

Akçaabat’ın Şinik Beldesi’nde yapılacak olan OSB’nin gerekli olup olmadığına milletvekillerinin değil devletin kurumlarının karar verebileceğini kaydeden Çavuş “OSB’yi sayın milletvekili gidip görmüş uygun olmadığını söylemiş. Bizde gidip gördük. Uygun olacağını gördük ve harekete geçtik. Ne bizim ‘uygundur’ dememiz doğru, ne de Akif Bey’in ‘uygun değildir’ demesi doğrudur. Devletin kurumları gelip alanda inceleme yapmıştır. Zemin etütleri yapılmıştır ve uygun olduğu tasdik edilmiştir. OSB için bir miktar para valilik emrine gelmiştir. 2008 yılında da buraya ek yeni para gelecektir. Trabzon’un birinci sorunu işsizlik sorunudur. Bu OSB’ye karşı çıkarak işsizlik sorunun nasıl çözümleyeceğiz” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2008 Salı 11:51:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Yaşar Yılmaz IP: 78.166.149.xxx Tarih : 8.02.2008 16:51:33

Akçaabat'ın, akp'ye % 61 oy vermekle doğru yaptığını mı düşünüyorsunuz,oylar rölativist davranışlardır,diğer %39 o zaman yanlış mı davranışta bulunmuşlardır.Böyle sonuçlara varmak bireyi veya toplumu yanıltır.Oy verme davranışı yelkenli bir gemi gibidir,rüzgar farklı eser o zaman denizin ortasında kalakalır insanlar.