3
Mayıs
2024
Cuma
SİYASET

AKP'ye siyah çelenge polis engeli

Hükümetin kamu çalışanlarına verdiği zam oranını beğenmeyen Türkiye Kamu-Sen üyeleri, AK Parti Trabzon İl Başkanlığı'na önüne çelenk koymak istedi. Siyah çelengin bırakılmasına karşı çıkan polis, göstericilere izin vermedi. 

Öğlen saatlerinde, Türkiye Kamu-Sen Trabzon İl Temsilciliği önünde toplanan yaklaşık 30-40 civarındaki Kamu-Sen üyesi, ellerindeki pankartlarla ve siyah çelenkle birlikte Ak Partii Trabzon İl Başkanlığı binası önüne yürüdü. Burada geniş güvenlik önlemleriyle karşılaşan çalışanlar, yasa dışı gösteri yürüyüşü yaptıkları gerekçesiyle uyarılarak, siyah çelengin AK Parti İl Binası'nın önüne bırakılmasına izin verilmedi. 

Göstericiler adına konuşma yapan Türkiye Kamu-Sen Trabzon İl Temsilcisi Çoşkun Dilber, demokratik haklarına herkesin saygı duyması gerektiğini belirterek, "Dolaysıyla siyah çelengimizi Ak Parti İl Binası'nın önüne bırakmak istiyoruz. Biz demokratik bir tavır sergiliyoruz. Eğer bu ülke demokratikleşecekse, kamu çalışanlarının demokratik haklarına da saygı duymak zorundadır. Binaları taşlamadık. Kimseyi yuhalamadık. Kimseye de bir şey söylemedik. Sadece Ak Parti İl Binası'na siyah çelengimizi koyacağız" dedi 

Demokratik haklarına herkisin saygı duyması gerektiğini belirten Dilber, "Bizim demokratik haklarımıza Ak Partililer gibi bu ülkenin vatandaşları da saygı duymalıdır. İktidar partisini elindeki yasal gücü kamu çalışanlarına karşı acımasızca kullandığı için ve hukukçu olarak bir İl Başkanı'nı karşımda görmek istediğimi ifade ederek eylemimizi sonlandırıyoruz. Bizim nezaketimizi bizim duyarlılığımızı elimizdeki ampulleri kırmayarak onlara saygısızlık yapmadığımızı onların anlamayışına da üzülüyorum. Vakti geldiğinde bu ampulleri kıracağımızı da ifade ediyorum" açıklamasında bulundu. 

Göstericilerin, izinsiz gösteri yürüyüşü yaptıkları gerekçesiyle Trabzon Valiliği tarafından 109 YTL para cezasına çarptırılacakları öğrenildi.
iha
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2006 Perşembe 17:23:55
Güncelleme :28 Eylül 2006 Perşembe 17:30:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?