21
Mayıs
2024
Salı
SİYASET

'Belediyeyi AKP'ye vermeyeceğiz'

CHP Trabzon İl Başkanı Necip Yıldız, Türkiye’nin Ortaçağ karanlığına sürüklenmek istendiğini ileri sürerek içinde bulunulan durumda yıkılmayan tek kalenin CHP olduğunu savundu.

Geçen hafta sonu yapılan kongrede CHP Trabzon İl Başkanı seçilen Necip Yıldız, parti il binasında düzenlenen törenle bu görevi vekaleten yürütmekte olan Lütfü Karakullukçu’dan devraldı. Törene Yıldız’ın kongredeki rakibi Yavuz Karan ile Hilmi Saral’ın yanı sıra ilçe başkanları, belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, il genel meclisi üyeleri ile çok sayıda partili katıldı.

Törende konuşan Yıldız, kongre sonrasında parti içi yarışın bittiğini vurgulayarak artık bütün enerjilerini diğer partilere karşı CHP’nin başarısı için harcayacaklarını söyledi. Öncelikli hedeflerinin yaklaşan yerel seçimler olduğunu dile getiren Yıldız, “Artık seferberlik ilan etme dönemidir. Öncelikli olarak yerel seçimlere hazırlanacağız. Yerel seçimlere hazırlanırken genel seçimi de göz ardı etmeden çalışacağız. Durmak yok. Çünkü CHP hep ileriye gitmek durumundadır” dedi.

Türkiye’nin son günlerde Ortaçağ karanlığına sürüklenmek istendiğini iddia eden Yıldız, “Türkiye’nin geldiği durum belli. Ülke yeniden Ortaçağ karanlığına çekilmek isteniyor. Bunun karşısında yıkılmayan tek kale CHP kalmıştır. Yani bizler kaldık. Biz bu kaleyi yıktırtmayacağız. Bu kaleyi daha da yükselmiş ve içindeki askerleri artmış bir duruma getireceğiz. Hedefimiz budur. Bunun için de CHP’de kongre süreci bitmiştir. Artık el ele vererek Başbakan’ın da çok istediği Trabzon Belediyesi’ni AK Parti’ye vermemeye çalışacağız ve vermeyeceğiz. İlk hedefimiz bu. İkinci süreçte ise Türkiye’nin sürüklenmek istendiği karanlığa dur diyeceğiz. Bunu başaracak olan kurum CHP’dir. Atatürk’ün bizlere bıraktığı emaneti kimseye yıktırtmayacağız” diye konuştu.

Yıldız, iktidar partisinden memnun oymayan demokrat ve cumhuriyetçi düşüncede olan herkesi de CHP’ye davet ederken, Trabzon’un sorunlarının çözülmesi için iktidar partisine telkinde bulunarak yardımcı olacaklarını kaydederek şunları söyledi:
“Bizim AKP ile hiçbir sorunumuz yok. Halkımız bize muhalefeti AKP’ye de iktidarı vermiştir. İktidar sorunları çözmek için vardır. Muhalefetler de bu sorunların çözümü için vardır. Trabzon sorunlarının çözülmesi için iktidar partisine telkinde bulunacağız yardımcı olacağız. Yol göstereceğiz. Bizim görevimiz bu. Bu görevi Trabzon’da layıkıyla yapmaya çalışacağız. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Tek problemimizi Trabzon’da yaşayan insanlarımızın rahat ve huzurlu olmalarıdır.”
Konuşmaların ardından Necip Yıldız, Lütfü Karakullukçu’dan görevi devraldı.

iha
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2008 Perşembe 10:16:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?