1
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Bakan Akdağ, geçerken hasteneye uğradı

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sağlık alanında yaptıkları çalışmalarla Türkiye'yi yetimlikten kurtardıklarını söyledi. Akdağ, başhekimlerin muayenehane açmasını yasakladıklarını da dile getirdi.
Rize'de çeşitli incelemelerde bulunmak üzere havayoluyla Trabzon'a gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Rize'ye hareketi öncesinde sürpriz bir şekilde Trabzon Numune Hastanesi'nde denetlemelerde bulundu. Hastaneye gelen Bakan Akdağ denetimlerde bulunarak eksikler konusunda Başhekim Dr. Mustafa Aydoğdu'ndan bilgi aldı. Zaman zaman eksikler konusunda sitemlerde bulunan Akdağ, tuvalet ve asansörleri de denetlerken, burada hasta yakınlarının sıkıntılarını dinledi. Akdağ, yeni yapılan hasta servisinde incelemelerde bulunurken, servisin zeminini beğenmeyerek "İhaleyle ilgili şartnamelerini iyi yapın. Zemin uygun değilse ihale edin" diyerek yetkililere sitemde bulundu.
Bakan Akdağ, daha sonra Sağlık Bakanlığı tarafından Yomra İlçesi Kaşüstü Beldesi'nde yaptırılacak Araştırma Hastanesi'nin yerini Kaşüstü Belediye Başkanı Mustafa Çam ile birlikte denetlerken açıklamalarda bulundu. Akdağ, bakanlık olarak başhekimlere muayenehane açma yasağı getirdiklerini ifade ederek, bakanlığının sağlık konusunda büyük mesafeler kat ettiğini söyledi.Bakan Akdağ, Numune Hastanesi'ndeki incelemelerini hatırlatarak, "Kapasite olarak epey yol almışlar; ancak bazı eksikleri var. Bakanlığımız olarak hastanelerimizde biraz iyileştirme yaptık; ancak bu yeterli değil. Her geçen gün daha iyisi olmalı. Artık başhekimlerin muayenehane açmasını yasaklıyoruz. Hem muayenehanen olacak hem kamuda çalışacaksın. Bu iki hizmetin birarada yürümediği açıkça ortada. Biz özel sektörü, serbest çalışmayı tabii ki teşvik ediyoruz. Ancak ikisi birarada maalesef gitmiyor. Geçmişte 'bıçak parası, gel seni muayenehanede muayene edeyim' gibi şikayetler artık azaldı. Bu ilişki devam ettiği müddetçe tam sağlıklı yapı oluşturmak mümkün değil. Bu işi masaya yatırmışız, konuyla ilgili hastanelere genelge gönderdik. Mesai konusunda valilerimizin hassas olmasını istiyoruz. Biz şunu istiyoruz. Ben devletin, benim için oluşturduğu bir hastaneye gittim. Sigortalıyım, Bağ-Kur'luyum ya da yeşil kartlıyım. Artık bana lütfen başka adres göstermesin. Kapasiteleri her gün artırmak zorundayız" dedi.
Bakan Akdağ, bakanlığının icraatlarını sıralarken sağlık alanında Türkiye'yi yetimlikten kurtardıklarını kaydederek, "Sağlık bir yetim alanıdır. Bu yetimlikten ilk kez bizim hükümetimiz kurtarmıştır, zamana ihtiyacımız var. Hastanelerimizde ne kadar uzman varsa o kadar oda istiyoruz. Hastane yönetimi gerekirse kendi odasını verip hastayı tedavi edecek. Biz iyinin daha iyisini yapma peşindeyiz" diye konuştu.
Bakan Akdağ, daha sonra Rize'ye hareket etti.
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2005 Pazartesi 15:26:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?