2
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Bakan Özak Trabzon'da

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, son günlerde Karadeniz Bölgesi'nde yaşanan sel ve heyelanlarla ilgili olarak bir takım yasal düzenlemeler hazırladıklarını belirterek, özellikle dere yatakları içerisindeki yapılaştırmanın önüne geçeceklerini söyledi. Bakan Özak, son yaşanan felakette 14 vatandaşın hayatını kaybettiğine dikkat çekerek, "Dere yataklarına yapılaşmayı önleyeceğiz. Bunun yasal yönünü hazırlıyoruz. Bu konuda vatandaşın zihniyeti artık değişmeli" dedi.

Trabzon'un Araklı İlçesi'ne bağlı Yeşilyurt Beldesi'nde hayırsever işadamı Halit Kalaycı tarafından yaptırılacak olan 12 derslik ilköğretim okulunun temel atma töreni, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak'ın katılımıyla yapıldı. Burada bir konuşma yapan Bakan Özak, Türkiye genelinde 100 bin derslik okula ihtiyaç duyulduğunu belirtirken, desteklerin böyle sürmesi durumunda derslik açığının 4 yılda sona ereceğini söyledi.

Hayırsever işadamlarının, 2 yılda Eğitime Yüzde Yüz Destek Kampanyası çerçevesinde 2 katrilyon liraya yakın katkı yaptığını ifade eden Bakan Özak, "Yatırımcıların böyle girişimlerde bulunmasından çok mutluyum. Şu anda bana 'Zengin kimdir?' diye sorsalar, parası olandır derim. Ancak asıl zengin olan malını paylaşan, hayır yapan, sosyal sorumluluk alandır. Bu nedenle hayırsever iş adamımıza çok teşekkür ediyorum. Türkiye genelinde 100 bin dersliğe ihtiyaç var. Her yıl 25 bin derslik yaparsak 4 yılda bu sorun biter. Avrupa'da 3-4 ülkenin nüfusunu toplasanız, bizim öğrenci sayımızdan daha az. 2 yıl önce başlattığımız Eğitime Yüzde Yüz Destek Kampanyası'na, iş adamlarımız 2 katrilyon katkıda bulundu. Ülke genelinde iş adamlarımız, katkı yarışı içine girmiştir" dedi.

Bakan Özak, Ağustos ayı içerisinde bölgede 2 kez sel ve heyelan olayı yaşandığını ve bu afetlerde 14 kişinin hayatını kaybettiğine dikkat çekerek, "Yasal olarak yapmamız gereken ne varsa yapmaya çalışıyoruz. DSİ, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ortaklaşa bir çalışma içerisindedir. Tüm bunların yanında vatandaşlarımızın sağ duyulu olması lazım. Dere içlerine ev yapmamaları gerekir. Biz bunun yasal yönünün hazırlıyoruz. Vatandaşımız da bu zihniyeti değişmeli" dedi.

Daha sonra söz alan işadamı Halit Kalaycı, eğitime destek vermekten mutlu olduğunu belirterek, okulun insan için şart olduğunu söyledi. İşadamı Kalaycı, "Biz de devletimize yardımcı olmak, buradaki çocukların okuyup katkı sağlaması için böyle bir girişimde bulunduk. Okul, insanın gelişimi için yapılan bir yatırımdı. Allah'ın da emri okumaktır" dedi.

Konuşmaların ardından okulun temel atma töreni gerçekleştirildi. Harç butonuna Bakan Faruk Özak ile birlikte AK Parti Trabzon Milletvekili Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir, hayırsever iş adamı Halit Kalaycı birlikte basarak ilk harcı koydu. Törende çok sayıda vatandaş hazır bulunurken, program folklor gösterisinin ardından sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2005 Pazar 16:46:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?