3
Mayıs
2024
Cuma
SİYASET

Belediye toplantısından istifa çıktı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Trabzon Belediye Meclis Üyesi Ayşegül Vardaloğlu görevinden istifa etti.

Trabzon Belediye Meclisi Haziran ayı ilk toplantısı Meclis Başkan Vekili Kemal Kılıç başkanlığında yapıldı. Toplantının başında AK Partili Belediye Meclis Üyesi Ayşegül Vardaloğlu'nun istifa dilekçesi okundu. İşlerinin yoğunluğu nedeniyle istifa eden Ayşegül Vardaloğlu'nun yerine 28 Mart Yerel Seçimleri'nde AK Parti'den 18. sıra adayı olan Ahmet Karabıyık'ın geleceği öğrenildi.

Toplantıda daha sonra meclis başkanvekillikleri ve katip üyelikleri için seçimler yapıldı. Seçimlerin ardından Meclis 1. Başkan Vekilliği görevine bu görevi sürdürmekte olan AK Partili Nusret Onur, 2. Başkan Vekilliği görevine ise aynı partiden Ali Kaan getirildi. Meclis Katip Üyelikleri için yapılan seçimlerde ise bu görevi sürdürmekte olan Zübeyde Kamber ile Gülseren Bal yeniden seçildi.

Toplantıda Saadet Partisi (SP) Trabzon Belediye Meclis Üyesi Münir Ustakurt, bir önerge vererek, belediyenin ilgili birimlerinde Milli Gazete okunmasını yasaklayan bir genelge yayınlanıp yayınlanmadığını ve hangi gazetelerin serbest hangilerinin ise yasak olduğunu sordu.

Toplantıda ayrıca, Özel Karadeniz Hastanesi'nin mevcut binasına ek kat talebi, İmar Komisyonu tarafından uygun bulunmadı. Bu duruma itiraz eden Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Erdal Büyükçulha, hastane tarafından hazırlanan raporu meclis üyelerine anlatarak destek istedi. İmar Komisyonu Başkanı İsmail Sağlam ise, hastanenin inşaat sahasının izin verilen alanın üzerinde olduğunu söyledi. Daha sonra yapılan oylamada hastanenin ek kat talebi reddedildi.

Haziran ayı toplantılarına yarın yapılacak oturumlarla devam edilecek.
.
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2006 Cuma 00:57:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?