1
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Cevheri Hükümet'i eleştirdi

Doğru Yol Partisi (DYP) MKYK Üyesi Cevher Cevheri, Türkiye'de ekonomik sıkıntıların yanında büyük şehirlerde asayişsizliğin hüküm sürdüğünü ve insanların belli bir saatten sonra sokağa çıkamadıklarını ileri sürdü. DYP MKYK Üyesi ve Tarım Komisyonu Başkanı Cevher Cevheri, tarımla ilgili sorunları dinlemek, yerinde görmek ve çeşitli kesimlerle bunları değerlendirmek amacıyla çıktığı Doğu Karadeniz gezisinin Trabzon durağında, partisinin il binasında bir basın toplantısı düzenledi.

Türkiye'de ekonomik sıkıntıların yanında asayişsizliğin de hüküm sürdüğünü savunan Cevheri, İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerde insanların kapkaç korkusu nedeniyle belli bir saatten sonra sokağa çıkamadıklarını söyledi. Ülkenin doğusunda da Hakkari ve Şemdinli gibi yerlerde devletle vatandaşın karşı karşıya getirildiğini ifade eden Cevheri, yaşananları 'Hükümetin acz içinde olması' olarak nitelendirdi.

Başbakan Erdoğan'ın konuşmalarında Türk milleti kavramını kullanmaktan kaçındığını Öne süren Cevheri, "Türkiye'de tek bir millet vardır, o da Türk milletidir. Anayasal anlamda bu ülkeye vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkes büyük Türk milletinin bir ferdidir. Bizim milliyetçilik anlayışımız etnik milliyetçilik şeklinde değildir. Ülkede farklı etnik kökenden insanların bulunduğunu da kabul ediyoruz" diye konuştu.

DYP Genel Başkanı Ağar'a karşı ulusal medyanın bir kısmının ambargo uyguladığını da ileri süren Cevheri, "Genel Başkanımız ne kadar önemli demeç verirse versin, bunlar bir kısım ulusal medyada yer bulmamaktadır. Bu anlamda yerel medyaya büyük önem veriyoruz. Çalışmalarımızı halkımıza yerel medya aracılığıyla ulaştırmanın gayreti içindeyiz. Ancak bu millet yaşadığı sıkıntılar nedeniyle kendisini aciz hissetmesin, çünkü bu milletin Mehmet Ağar'ı vardır" dedi.

DYP MKYK Üyesi ve Tarım Komisyonu Başkanı Cevher Cevheri, daha sonra beraberinde DYP Silvan İlçe Başkanı ve Tarım Komisyonu Üyesi Suna Kepoğlu ile birlikte çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Rize'ye hareket etti.

.
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2005 Pazartesi 15:53:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?