1
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

DSP'den fındık eleştirisi

Demokratik Sol Parti (DSP) Parti Meclis Üyesi Ali Kalaycı, FİSKOBİRLİK'in çeşitli uygulamalarla cezalandırıldığını, bunun geçimini büyük ölçüde fındıktan temin eden bölge insanının cezalandırılması anlamına geldiğini söyledi.

DSP Parti Meclis Üyesi Ali Kalaycı, partisinin Trabzon İl Binası'nda düzenlediği basın toplantısında hükümetin ekonomi politikasını eleştirdi.

Karadeniz Bölgesi'nin ülkenin en geri kalmış bölgelerinden birisi olduğunu, ekonomisi ağırlıklı olarak tarım ve hayvancılığa dayalı bölgenin kamu ya da özel sektör yatırımlarından faydalanamadığını dile getiren Kalaycı, "Ülkemizin ve bölgemizin en önemli kentlerinden biri olan Trabzon, özellikle son yıllardaki yanlış ekonomik ve sosyal politikalar sonucunda yoksullaşmış ve sürekli göç veren konuma gelmiştir" dedi.

Bölgede yoksulluk içinde verilen yaşam mücadelesinde en büyük gelir kaynağını fındığın teşkil ettiğini kaydeden Kalaycı, "Geçen yıl yaşanan don olayında üreticilerimiz, çok büyük bir gelir kaybına uğradı ve kentimizin ekonomisi durma noktasına geldi. Böylesine bir felaketi yaşayan üreticilerimize zararlarının karşılanacağı sözü verildi, ancak verilen sözler tutulmadı. Doğrudan gelir desteği yapılmadı, insanımız kaderine terkedildi" diye konuştu.

Bazı çıkar çevrelerinin açıklanan fındık taban fiyatının yüksek olduğunu öne sürerek akıl almaz oyunlarla FİSKOBİRLİK'e saldırdığını ileri süren Ali kalaycı, "Bu çevreler kendi çıkarları için 8 milyon dolayındaki fındık üreticisinin hakkını gaspederek fındık fiyatını 5.25 YTL'ye düşürdüler. Halen bu oyunlar devam etmektedir" dedi.

Çeşitli uygulamalarla FİSKOBİRLİK'in cezalandırıldığını, bunun da bölge insanın cezalandırılması anlamına geldiğini ifade eden Kalaycı, hükümete yüklenerek, "3 yıllık iktidar sürecinde tarım ve hayvancılığı yok ettiler. Tarım ve hayvancılıkla uğraşan halkımız yoksul ve perişan oldu. İktidarı uyarıyoruz; başta fındık olmak üzere tarım ve hayvancılıkla ilgili acil tedbirler alınız. Çiftçiyi azarlamak yerine yarattığınız ağır sorunlara çözüm üretiniz" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2005 Perşembe 11:12:28
Güncelleme :14 Ocak 2006 Cumartesi 16:16:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?