1
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Erdoğan'a SP'den Tepki

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır ziyareti öncesi aydınlarla yaptığı görüşmede, PKK terörünü Kürt Sorunu olarak adlandırmasının tarihi bir gaf olduğu ileri sürülerek, bunun 30 bin şehidi ve Türk halkını incittiği ifade edildi.


Saadet Partisi (SP) Trabzon İl Başkan Yardımcısı Güntay Bulak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır'a gerçekleştireceği ziyaret öncesinde sözde aydınlarla yaptığı toplantıda PKK terörünü Kürk Sorunu olarak adlandırmasının tarihi bir hata, affedilmez bir yanlış olduğunu belirterek, bu durumun 30 bin şehidi ve Türk halkını incittiğini söyledi.


Hükümetin izlediği yanlış politikalar ve çıkardığı afların mazlumların değil, PKK terör örgütünün işine yaradığını ileri süren Bulak, "Diyarbakır BOP'un merkezi olacak dendiği gün terör örgütü beklediği sinyali almış ve yeni eylemler için hem dış destek hem de moral kazanmıştır. AB ve ABD'nin de Güneydoğu projesi aynıdır. AB uyum paketleriyle içerden ABD ve IMF politik baskıyla dışardan bastırmaktadır. İçerde bu baskılara direnecek yerde hidayet kararmasından basiret bağlanmasından dolayı edepsizleri cesaretlendirecek adımlar atılıp sözler de verilince terör örgütü bu duruma geldi" diye konuştu.


Terör örgütünün yürüttüğü katliamları ülkede yaşayan Kürt kökenli insanların bir hareketi olarak değerlendirmenin büyük bir yanlış, PKK terörünü Kürt sorunu olarak adlandırmanın ise sapla samanı karıştırmak olduğunu kaydeden Bulak, "Ancak bundan daha vahim olanı 'Kürt sorunu var demek' uluslararası diplomaside tam da AB'nin istediği gibi Kürtler azınlık olarak tanındı demektir. Bu bambaşka bir felaketin kapısını açmıştır. Şimdi bu sözlerin söylendiğini gören düşmanlarımız ve hainlerimiz Aleviler'i kışkırtıp Başbakan'ın ağzından 'Alevi sorunu var' dedirtmenin peşine düşeceklerdir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2005 Cuma 17:43:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?