1
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

İçeride kabadayı, dışarıda kuzu

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hükümetinin ülkeyi batağa doğru sürüklediğini söyledi.

Trabzon 19 Mayıs Kapalı Spor Salonu'na gelen DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, burada partililere hitaben bir konuşma yaptı. Sezer konuşmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türkiye'de kabadayı dışarıda ise kuzu kesildiğini iddia ederek, "Şu anda Abdülhamit sansürünü Türkiye'ye dayatmaya çalışan bir iktidar var ve kendisini Başbakan olmaktan öte padişah sanan, ulema sanan bir yönetim var. 3 yıl önce Türkiye'de bir iktidar değişikliği oldu. DSP'nin başında bulunduğu iktidar giderek yerine Türk halkına baskı uygulayan, basında kendisine istemediği soruyu soran gazeteciyi işten attıran, muhalefete baskı uygulamaya gücü yetmeyen, dışarıda kuzu içerde aslan, önünde bir metin olmadığı zaman konuşamayan bir iktidar geldi.

Avrupa 'Kıbrıs'tan vazgeçin' diyor, oda 'Emriniz olur' diyor. Biz bunu söyleyince sayın Başbakan ve Dışişleri Bakanı, 'Kıbrıs satılır mı hiç? İşte orada duruyor' diyorlar. Orada Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halkının geleceği ipotek altına alınıyor, gelecekleri karartılıyor. AB'nin isteği üzerine Kıbrıs'tan vazgeçiliyor" dedi.

"Biz bunlara güven içinde, huzur içinde bir Türkiye bıraktık. Ama aradan çok geçmedi Türkiye'de terör hortladı, hortlatıldı" diyen Sezer "Başbakan, Türkiye'de Kürt sorunu olduğunu söyledi. Türkiye'de senin ifade ettiğin gibi bir sorun yoktur. Türkiye'de bir sorun vardır. O da Başbakan sorunudur. Başbakan Kasımpaşalılık zırhı altına giriyor. Kasımpaşalı kabadayı olurmuş. Bizim sahte kabadayılara karnımız tok. Ülke kaos içersine girmiş, ne Başbakan ne de İçişleri Bakanı olay yerine gidip inceleme yapıyor. İnsanlar açlıktan ölüyor. Bizim zamanımızdaki düzgün ekonomi altüst edilmiş durumda. Ülkenin altın yumurtlayan tavuğu Telekom yabancılara satılıyor. Böyle bir hükümet yanlışı daha önce hiç görülmemiş. Hangi Avrupa ülkesi böyle bir şey yapmış merak ediyorum" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2005 Pazartesi 11:02:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?