3
Mayıs
2024
Cuma
SİYASET

MHP Lideri Trabzon'da

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Devlet Bahçeli, Türkiye'nin içinde bulunduğu ortamda Ülkücüler'in değişik kesimlerce sokaklara çekilmek istendiğini belirterek, "Ülkücüler sokaklarda değil, iktidarda olacaktır" dedi. 

MHP Trabzon İl Teşkilatı 9. Olağan Kongresi, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de katılımıyla 19 Mayıs Kapalı Spor Salonu'nda yapıldı. Sabah saatlerinde Trabzon'a gelen ve kongrenin yapıldığı salona girişinde büyük sevgi gösterisiyle karşılanan Bahçeli, salonu dolaşarak partililerle selamlaştı. Daha sonra konuşma yapmak üzere kürsüye gelen Bahçeli, iktidara sert eleştiriler yöneltti. Türkiye'nin her yönüyle bir kuşatma altında olduğunu ve Türk milletinin sahip olduğu bütün maddi ve manevi değerlerin tartışmaya açıldığını belirten Bahçeli, yapılan tartışmaların ülkeyi çok tehlikeli bir konuma doğru sürüklediğini söyledi. Başbakan'ın başarısız bir politika yürüttüğünü, buna rağmen ülkenin neresinde çakılı bir çivi görse hemen sahiplendiğini kaydeden Devlet Bahçeli, tüccar siyasetçi anlayışıyla hareket eden iktidarın halkın nazarında itibarını kaybetmeye başladığını dile getirdi. 

Son dönemlerde değişik isimler altında ortaya çıkan bazı grupların milliyetçi gibi gözükerek, Ülkücüler'i sokağa davet ettiğini belirten MHP Genel Başkanı Bahçeli, Ülkücüler'e bu şekilde yaklaşanları ajan-provokatör olarak tanımladı. Bütün Ülkücüler'i kötü niyetli ve kendi çıkarını düşünen olarak nitelendirdiği bu oluşumlara karşı dikkatli olmaya çağıran Bahçeli, Ülkücüler'in politikalarını hayata geçirmek için önlerinde tek meşru yol bulunduğunu, bunun da iktidara gelmek olduğunu vurgulayarak, diğer yaklaşımlara asla prim vermeyeceklerinin altını çizdi. "Ülkücüler sokaklarda değil, iktidarda olacaktır" diyen Devlet Bahçeli, "Ülkücüler olarak siyasal iktidarda olacağız, Çankaya'da olacağız, terörün kökünü kazıyacağız. Kazıyamayanların kökünü de kazıyacağız" şeklinde konuştu. 

Medyada yeterince yer bulamamaktan da şikayet eden Bahçeli, yaptıklarının ve politikalarının gündeme getirilmediğini belirterek, buna karşı bütün Ülkücüler'i gerekirse ev ev kapı kapı dolaşarak herkese Milliyetçi Hareket'i anlatmaya ve MHP'nin iktidarının yakın olduğunu herkese göstermeye çağırdı. 

Kongrede, Trabzonspor Taraftarlar Derneği tarafından Beşiktaşlı olduğu bilinen Bahçeli'ye Trabzonspor forması hediye edilirken, 'Başbakan Bahçeli' sloganlarıyla salondan ayrılan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Trabzon Zorlu Grand Otel'e giderek burada dinlenmeye çekildi. Bahçeli'nin akşam saatlerinde Trabzon'dan ayrılarak Ankara'ya dönmesi bekleniyor.
Öte yandan mevcut başkan Süleyman Latif Yunusoğlu'nun aday olmadığı MHP Trabzon İl Başkanlığı seçiminde ise tek listeyle aday olan Muhammet Öztürk, seçimi kazanarak yeni başkan oldu.
.
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2006 Pazar 19:33:53
Güncelleme :14 Mayıs 2006 Pazar 19:49:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
aykut turgut IP: 88.244.252.xxx Tarih : 6.06.2007 19:07:41
öncelikle kim iktidara gelirse gelsin bu vatan için çalışıcak önemli olan ülkemizin gelişmesi ve diğer güçlü devlet ler gibi olması başta gelir bana kalırsa bunu düşünce tarzı ile en iui mhp yapar