1
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Sivil toplum örgütleri İncirlik'e yürüyecek

ABD'nin Irak'ı işgalini kınayarak, İncirlik Üssü'nün kapatılması istemiyle 18 sivil toplum kuruluşundan oluşan bir grubun, 26 Ağustos'tan itibaren İncirlik Üssü'ne yürüyüşe geçeceği bildirildi.

Türkiye'nin dört bir yanından 26 Ağustos'ta başlayacak İncirlik yürüyüşüyle ilgili bugün bir grup genç, Trabzon Atatürk alanında basın açıklaması yaptı.

Grup adına söz alan ve 6 Nisan'da yaşanan linçle ilgili Türkiye'de gündeme gelen TAYAD üyesi Zeynep Erduğrul, dünyada mazlum haklarına karşı emperyalist saldırıların devam ettiğini, Irak'ta 2 yıldır süren savaş ve işgal sonucu 100 bin sivilin öldüğünü iddia etti.

İşbirlikçi ve işgalci politikaların en belirgin yerlerinin 'üsler' olduğunu öne süren Erduğrul, "Son olarak da Şakirpaşa Havalimanı'nın ABD'ye tahsis edileceği açıklanmıştır. Ülkemizin stratejik konumu gereği yeni üsler açılmak istenmektedir. Bizler emperyalizme, işgale ve işbirlikçi politikalara karşı çıkanlar, ülkemizin birçok ilinden 26 Ağustos'ta yola çıkarak 28 Ağustos'ta İncirlik Üssü'nde olacağız.

Emperyalistlerin savaş ve saldırı araçlarını, askerlerini konuşlandırdıkları İncirlik Üssü'nü istemiyoruz. İşgalci ABD, topraklarımızdan defol" diye konuştu. ABD ve AKP aleyhine çeşitli sloganlar atan grup daha sonra olaysız dağıldı.
Öte yandan, 6 ve 10 Nisan'da Trabzon'da yaşanan olaylardan sonra basın açıklaması yapılması yasaklanan Atatürk alanında basın açıklaması gerçekleştirilmesi ise dikkat çekti.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2005 Cumartesi 15:36:47
Güncelleme :20 Ağustos 2005 Cumartesi 15:43:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?