2
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Trabzon CHP'de tartışma

Trabzon'da bir basın toplantısı düzenleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'e konuşmasının sonunda bir parti üyesinin parti içi sorunlarla ilgili soru sormak istemesi tartışmaya yol açtı.

Partisinin AB ile ilgili politikalarını açıklamak üzere Trabzon'a gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Onur Başaran Öymen'in bugün parti binasında düzenlediği basın toplantısında gergin anlar yaşandı. Ziyaretinin amacının AB ile ilgili son gelişmelerden halkı haberdar etmek olduğunu belirten Öymen, "Ne yazık ki büyük basının bir bölümü gerçekleri halka tam olarak yansıtmıyor. Biz de yerel basına anlatıyoruz, vatandaşlarımız gerçekleri öğrensinler diye. Halktan gerçekleri saklayarak demokratik bir ülkeyi yönetemezsiniz" dedi.

CHP'nin AB karşıtı bir parti gibi gösterilmek istendiğini ancak bunun doğru olmadığını ifade eden Öymen, "CHP'yi AB karşıtı bir parti gibi göstermeye çalışıyorlar. Tam tersi. Biz AB'yi bu iktidardan daha çok istiyoruz. Biz Türkiye'nin üyeliğini engellemek isteyenlere tepki gösteriyoruz" diye konuştu.

Konuşmasının sonunda basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Öymen, istifa eden ve partisini eleştiren milletvekillerinin açıklamalarıyla ilgili olarak, "Bunun tartışılacağı yer gazetelerden önce partinin organlarıdır. Hangi arkadaşımız şimdiye kadar partinin politikasından farklı bir görüş sundu. Bizim partimizin tüzüğüne göre genel başkanımızın konuşmaları bütün partilileri bağlar. Bir tek arkadaşımız bugüne kadar çıkıp da, 'Yanlış yapıyorsunuz, ben farklı düşünüyorum' dedi mi acaba? Hem bunu yapmayacaksın, hem de çıkıp basın önünde partimizi şikayet edeceksin. Bu bizim partimizin gelenekleri çerçevesinde değerlendirilmesi zor bir durumdur. Biz parti içi demokrasiye herkesten çok saygılıyız" dedi.
Ardından CHP Tonya İlçe Teşkilatı Üyesi Cemal Başar söz alarak, bir parti üyesi olarak CHP'nin gelecekteki genç nesle aydınlık bir Türkiye bırakmak ihtiyacına cevap veremeyecek bir yapılaşma içinde olduğunu gözlemlediğini söyledi. Başar, "AB ile ilgili değerlendirmeleriniz haklı olsa bile, Atatürk'ün kurduğu CHP'nin gün geçtikçe eridiğini gözlemliyorum. 174 milletvekili olan partimizin, şimdi 155 milletvekili kaldı. Bir milletvekili 35 yıllık partisini nasıl bir anda terk eder" diye konuşmasını sürdürürken, CHP Trabzon İl Teşkilatı Başkanı Cafer Hazaroğlu araya girerek, "Burada AB ile ilgili toplantı yapıyoruz. AB ile ilgili soru soracaksan sor" diyerek Başar'ın konuşmasını kesti. Başar'ın konuşmasını sürdürmek istemesi üzerine Hazaroğlu, Başar'a "Gel yanıma otur" dedi. Başar'ın "Sorumu soracağım" diye cevap vermesi üzerine iyice sinirlenen Hazaroğlu, "Sana emrediyorum, çabuk gel yanıma otur" diye bağırdı.

Cemal Başar'ın Hazaroğlu'nun yanına gelip oturması üzerine konuşmasına devam eden Öymen, "Burada partimizin dış meselelerle ilgili görüşlerini açıklayan bir basın toplantısı yapıyoruz. Partinin organları var, bu tür konuları arkadaşlarımız orada açıklar. Bunların konuşulacağı yer burası değil. Ailenizin içinde bir sorun olsa gidip mahalle kahvesine mi şikayet edersiniz? Bir partiliye düşen görev partisini basın önünde şikayet etmek midir? Halk partililik bu mudur, CHP'lilik partisini basın önünde uluorta şikayet etmek midir? Bir derdiniz varsa geleceksiniz partinin yetkili organlarında konuşacaksınız" şeklinde konuştu.
"Siz kalkıp da kurultayda konuşulacak konuları basın önünde konuşursanız partinizi küçük düşürürsünüz. Partiye hizmet etmiş olmazsınız" diyen Öymen, "Şimdi yarın gazeteler bütün bu anlattıklarımızı, Türkiye'nin çıkarlarını en yakından ilgilendiren lafların hepsini çöpe atacaklar, sizin bu üç kelimenizi yazacaklar biliyor musunuz? diyerek basın toplantısını terk etti.

Bu arada İl Başkanı Hazaroğlu konuşmasına devam eden Cemal Başar'a "Hiç ağzını açma!" diye kızdı. Başar da, "55 yıldır ağzımızı açmadık, partinin hali ortada" diye cevap vererek toplantıdan ayrıldı. Oldukça gergin olduğu gözlenen Hazaroğlu, içeride bazı partililerle tartışmayı devam ettirdi.

.
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2005 Cumartesi 14:48:56
Güncelleme :22 Ekim 2005 Cumartesi 02:26:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Engin BAŞAR IP: 78.176.64.xxx Tarih : 24.05.2008 00:39:19

Beşiroğulları anadan-babadan CHP'li dir.Sayın hazaroğlu neden bir partilinin konuşmasına tahammül edemiyor.Nasıl bir konuşan Türkiye bu.Demokrasi havarisi kesilen CHP yöneticileri parti hakkındaki olumsuz görüşlere neden tahammül edemiyor.CHP gençliği kaybetmiştir,CHP çiftciyi kaybetmiştir,CHP memuru ve emekçiyi de kaybetmiştir.Diyeceksinizki ne kaldı;kalanlar belli:özgürce düşüncesini anlatmaya çalışan bir parti üyesine tahammülgöstermeyen polit büro yöneticileri.Yazıklar olsun.Tabandan kopmuş bir partine zaman iktidara gelecek,hani ayna kullanmadan kulağının arkasını görmek deyimi varya,işte ayna kullanırsa şu anki CHP li yöneticiler ancak iktidara gelirler.Adamların bildiği tek şey var;Demokrasi,laiklik.....Cumhuriyet mitigleri.Unutmadan geçtiğimiz seçimlerde bu mitinglere 6 milyon kişi katıldığı söylenmiş idi.Kanaatimce sadece katılmışlar,oy falanda vermemişler.eğer vermiş olsalardı,şimdi CHP birinci parti durumunda olurdu.Seçmen kurnaz olmuş dinlemeye geliyo,bakıyo birşey yok oyunuda başkasına veriyo.Ayrıca özellikle belirtmek istiyorum;seçimlerde tepki oyu verenleri esefle kınıyorum,verdilerde ne oldu;asgari üçret 400YTL...15-20 YILLIK MEMUR MAAŞI 900-1000 YTL, enflasyon %40 larda maaşlara %4 zam,bu millet zamlara o kadar alıştı ki,artık kimse tınlamıyo....sayın başbakanımız...mühür şimdilik sizde, tepki oyu verenlerin gerekli yerlerine basmaya devam edin....birazda CHP de bulunupta aslında CHP li olmayanlarıda unutmayın,onlarında bir yerlerine mühürü basın.Gerçi seçim sonuçları ile bunu yaptınız...varsın olsun siz bir kere daha basın...belki kendilerine gelirler....gün ola harman ola.Bu memleket neler gördü neler.Bunlarda geçer.Kimse üzülmesin.hele hele şu anki CHP yöneticileri hiç ama hiç üzülmesin.Onlar hayatlarından memnun,kayıran allah zavallı emekçileri kayırsın.Allah tüm emekçileri kötü yöneticilerin elinden tez zamanda kurtarsın......AMİNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN!