4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAĞLIK

Aile hekimliğine tepki

Türk Sağlık Sen Zonguldak Şube Başkanı Abdurrahman Uysal, aile hekimliğinin sağlık ocaklarını işlevsiz hale getirdiğini savunarak, sağlık çalışanları olarak uygulamaya son verilmesini istediklerini söyledi.

Türk Sağlık Sen Zonguldak Şube Başkanı Abdurrahman Uysal yaptığı açıklamada, sağlıkta kaliteli hizmet verilebilmesi için personel açığının giderilmesini istedi. Uysal, "AKP hükümetinin 'Sağlıkta Dönüşüm Programı' adı altında sürdürmekte olduğu uygulamalar ne çalışanlarımızın, ne de halkımızın yüzünü güldürmüş, sağlıkta sorunları derinleştirmiştir. Aile hekimliği uygulaması, sağlık ocaklarını işlevsiz hale getirirken, aşılamalar ve koruyucu sağlık hizmetlerinin yetersizliği sonucu hastalıklar yaygınlaşmakta ve artmakta, aile hekimliği uygulamasında görev alacak personel iş güvencesinden yoksun hale getirilmektedir.

Pilot bölge olarak Düzce'de başlatılan bu uygulamada yaşanan olumsuz sonuçlar nedeniyle diğer illerde başlama tarihi uzatılmaktadır. Koruyucu sağlık hizmetleri yerine, tedavi edici hizmetlere öncelik tanıyan, yani hastalanmadan önlem almak yerine hastalara tetkik yapalım, ilaç yazalım önceliğini amaçlayan aile hekimliği uygulaması son bulmalıdır. İlimizde hizmet vermekte olan sağlık ocaklarının, ana çocuk sağlığı merkezlerinin ve verem savaş dispanserlerinin mevcut çalışma koşullarındaki eksiklikler çalışanlarımızı ve Zonguldak halkını mağdur etmektedir.

Bu kurumlarda hizmet vermekte olan sağlık çalışanlarının öncelikli problemlerinin başında yetersiz personelle iş yükünün artması gelmektedir. Sağlık personelin eksikliği nedeniyle verilen hizmetin kalitesinde gösterilen özveriye rağmen bir düşüş oluşmaktadır" dedi.

.
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2006 Çarşamba 15:01:57
Güncelleme :26 Nisan 2006 Çarşamba 22:38:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?