19
Mayıs
2024
Pazar
SAĞLIK

Başhekimden MRSA açıklaması

Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi İsmet Onuk, hastanede MRSA mikrobuna rastlandığı için ameliyatların durdurulduğu yolundaki iddiaları yalanlayarak, genel dezenfekte çalışması yaptıklarını söyledi. 

Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'nde diyaliz ünitesi ve ameliyathanelerden alınan kültür örneklerinde, Ulaştırma eski Bakanı Veysel Atasoy'un da ölümüne neden olan MRSA mikrobunun tespit edildiği iddia edildi. Başhekim İsmet Onuk, iddiaları doğrulamayarak, her türlü mikrop ve bakteri olasılığına karşı genel dezenfekte çalışması başlattıklarını ifade etti. 

Onuk, 2 gün önce durdurulan ameliyatların bugünden itibaren başlatıldığını ve pazartesi günü tam anlamıyla hizmete hazır olacağını söyledi. Daha önce günlük ve haftalık dezenfekte işlemleri yaptıklarını, bu yılbaşı itibariyle genel dezenfekte işlemine başladıklarını ifade eden Başhekim Onuk,

 "Mikroplar her koşulda oluşabiliyor. Rutin kontrollerin ardından yoğun bakım ve diyaliz ünitesinde genel dezenfekte işlemini gerçekleştirdik. 2 gündür ameliyathaneleri kapatarak, malzemelere varana kadar genel dezenfekte yaparak her yeri sterilize ediyoruz. Önce yıkama ve püskürtmeyle ameliyathaneler dezenfekte edildi. Daha sonra gaz haline dönüşebilen ilaçla formallendi. Son etapta ise tüm ameliyathanelerimizde bulunan ultraviole lambalarını çalıştırarak beklettik. Bugünden itibaren ameliyathaneler yeniden açıldı ve pazartesi gününden itibaren tam kapasiteyle hizmet verecek. Acil ameliyatlar için bir oda tahsis ettik" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2007 Cuma 17:54:20
Güncelleme :29 Ocak 2007 Pazartesi 11:31:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?