4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAĞLIK

Zonguldak'a görüntüleme merkezi

Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'nde hizmet verecek olan ve 1 milyon 250 bin dolara alınan görüntüleme cihazı, düzenlenen törenle hizmete girdi. 

Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi tarafından açılan ihaleyi kazanan Bey-Tom Zonguldak Sağlık Tesisleri A.Ş tarafından hastane içinde açılan görüntüleme merkezinde, MR, tomografi ve ultrason hizmetleri verilecek. Vali Yavuz Erkmen, AK Parti Zonguldak Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Köksal Toptan, AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen ve Belediye Başkanı Secaatin Gonca'nın yanı sıra çok sayıda davetlinin katıldığı açılışta, merkezle ilgili bilgi veren Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi İsmet Onuk, 503 yatak kapasiteli hastanede görüntüleme merkezinin açılmasıyla her türlü sağlık hizmetini, başka kurumlara hasta göndermeden gerçekleştirebileceklerini söyledi. 

İhaleyi kazanan firmanın, merkezi 2 yıl işleteceğini kaydeden Onuk, "İki yılın ardından tekrar ihale yapılacak. Türkiye'nin en gelişmiş tesislerinden biri konumundaki merkez, otomasyon sistemiyle hastanemizin bilgisayarlarına bağlı hizmet vermeye başladı. Böylece, vatandaşlarımızın sağlık sorunlarını en aza indireceğiz. Ayrıca, ilgili bakanlığın belirlediği orandan da düşük fiyatta hizmet veren görüntüleme servisi, hastanemizin döner sermayesine de katkı sağlayacaktır" dedi. 

Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen de, gelişen modern teknolojilerden faydalanarak hastaların sağlık sorunlarını çözümleyen yatırımların önem arz ettiğini kaydetti. Yapılan yatırımın önemli bir hizmet olduğunu ifade eden Vali Erkmen, yatırımcılara teşekkür etti.
Bey-Tom Zonguldak Sağlık Tesisleri A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Aydan ise, bu tarz görüntüleme merkezlerinin gelişmiş ülkelerde sayısının az olduğunu, Türkiye'de ise ihtiyaçtan fazla tesisin hizmet verdiğini söyledi. Aydan, yanlış politikalar nedeniyle yüksek maliyetli makinelerin yer aldığı birçok merkezin işletilemeyerek faaliyetini durdurmak zorunda kalabildiğine dikkat çekti.
iha
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2006 Salı 14:35:26
Güncelleme :28 Eylül 2006 Perşembe 11:09:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?