3
Mayıs
2024
Cuma
SAĞLIK

Kuş gribi konferansı

Zonguldak'ın Alaplı İlçesi'ne bağlı Kasımlı Köyü'nde düzenlenen konferansta, vatandaşlara kuş gribi hakkında bilgiler verildi. İlçe Tarım Müdürü Rafet Yılmaz, köylüleri tavukları kümesten çıkarmamaları konusunda uyardı.

Alaplı İlçesi Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu tarafından düzenlenen "Kuş Gribi" konferansının ikincisi, Kasımlı Köyü'nde gerçekleştirildi. Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Uludağ, ülkede kuş gribi tehlikesinin devam ettiğini belirterek, "Halk Eğitim Merkezi olarak sizlerle işi bilenleri buluşturmak istedik. Bu konferansın herkese faydası olacağını ümit ediyorum" dedi.

Alaplı İlçe Tarım Müdürü Rafet Yılmaz ise, kuş gribinin gelişmiş ülkelerde olmadığını, genellikle geri kalmış ülkelerde yaşandığını söyleyerek, "Gelişmiş ülkeler tavukçuluk yapmıyor. Yapmak isteyenler ise tavukları kapalı alanlarda tutarak dışarıyla temasını engelliyor. Bu yüzden bu ülkelerde ölüm olayı olmuyor. Bizim gibi gelişmemiş ülkeler ise tavukları evimizin altında, küçük kulübelerde, girenin çıkanın belli olmadığı yerlerde besliyoruz. Tavuklar akşama kadar dışarıda. Girmediği pislik kalmadığı için dışarıdan hastalığı alma şansı çok yüksek. Bunlar sağlığımız açısından çok tehlikeli. Köylerde kapalı alanlarda tavukçuluk yapın. Aksi takdirde İlçe Tarım Müdürlüğü olarak cezai işleme başlarsak bir çoğunuza ceza uygulanır" uyarısında bulundu.

Alaplı'da tavukçulukla geçinenlerin sayısının yok denecek kadar az olduğunu da söyleyen Yılmaz, "Köyde yaşayan sizler, hobi olarak tavuk bakıyorsunuz. Bunu yapmaya devam edecekseniz, tavukların dışarıyla tüm irtibatını kesecek kümesler yapmalısınız. 24 saat telefonlarımız açık, herhangi bir şekilde tavuklarınızda ölüm meydana geldiğinde bize bildiriniz. Ekiplerimiz gerekli işlemleri yapacaktır. Kuş gribi şüphesi olan tavuklara kesinlikle el sürmeyin" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 21 Mart 2006 Salı 13:36:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?