4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAĞLIK

Bakan Akdağ konuştu!

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Zonguldak'ta bir çocuğun hastanede narkoz yerine azot verilmesi sonucu hayatını kaybetmesi olayıyla ilgili hemen müfettişleri görevlendirdiğini belirterek, Türkiye'de anestezi uzmanı sayısının azlığı nedeniyle her ameliyat masasının başına bir anestezi uzmanı koyamadıklarını söyledi. 

Çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Konya'ya gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Konya Numune Hastanesi ve Faruk Sükan Çocuk ve Doğum Hastanesi'ni de ziyaret etti. Burada yetkililerden hastaneyle ilgili bilgi alan Recep Akdağ, bazı odaları gezerek, hasta ve hasta yakınlarının hatırını sordu. Daha sonra Yazır mevkisinde yaptırılan Beyhekim Sağlık Kompleksi'ni gezen Bakan Akdağ, inşaatların durumuyla ilgili bilgi aldı. Burada basın mensuplarının Zonguldak'ta bir çocuğun narkoz yerine azot verilmesi sonucu hayatını kaybetmesiyle ilgili soruları üzerine Bakan Akdağ, "Ben olayla ilgili derhal bir soruşturma başlattım. Şimdi soruşturmanın sonucunu beklememiz gerekiyor. Bu çocuğumuz hayatını neden kaybetmiş önce onu anlamamız gerekiyor. Bu konuda ne kadar hassas olduğumuz malum. Bu nedenle derhal teftiş kurulu başkanına talimat verdim ve müfettişler soruşturmayı başlattı" dedi. 

Türkiye'deki mevzuatın tüm dünyayla aynı olduğunu dile getiren Bakan Akdağ, "Genel olarak konuşmak gerekirse bütün dünyada olduğu gibi Türkiye'de de mevcut uygulama anestezi teknisyeni, anestezi uzmanı veya başka bir uzmanla ameliyata girebilir. Bu konuda eğitim alanların ameliyata girmeye hakları var. Ülkemizde her ameliyat masasının başına bir anestezi uzmanı koyamayız. Anestezi uzmanı sayısı buna yetmiyor. Bir anestezi uzmanı, teknisyenlerle birkaç masayı kontrol eder. Ancak bu olayla ilgili fikrimi soruyorsanız benimde kesin bir kanaatim henüz olamaz. Geçmişte olduğu gibi yine sonuna kadar olayı değerlendireceğiz. Vefat eden çocuğun ailesine başsağlığı diliyorum" şeklinde konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2006 Cuma 23:34:06
Güncelleme :29 Eylül 2006 Cuma 23:46:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?