5
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Başarılı dağcılara ödül

Türkiye'de bugüne kadar 12 kişinin tırmanabildiği Niğde Aladağlar'a, Büyük Demirkazık kuzey mevkiinden 2.5 günde tırmanan 2 Bursalı dağcı için tören düzenlendi.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen törende, 400 metreye yaklaşan zirvesiyle 800 metre civarında duvarı tırmanan dağcılar Koray Sır ve Ahmet Metin Alkan 2.5 gün süren tırmanışı anlattı. 90 derecelik dik duvara tırmandıklarını belirten başarılı dağcı Ahmet Metin Alkan, organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Ayrıca törende kafileye katılan Can Yükser, Osman Dönmez, Mehmet Çelik, Özkan Çorapçığil, İlhan Balaban, Fatma Oğuz, Anıl Uzun ve Şebnem Aykut'a sertifika verildi.

Bursa dağcılığının yeni hedefler peşinde hızla ilerlemeye devam edeceğini belirten Dağcılık İl Temsilcisi Ahmet Köse, "Bu ilerlemenin en büyük göstergesi lisanslı sporcu sayısı olarak Türkiye ortalamasının 6 katı sporcuya sahip olmasıdır.

Öte yandan hiçbir şehirde olmayan okul formatında hizmet veren ve sürekli eğitim anlayışıyla faaliyetlerine devam eden il müdürlüğümüz dağcılık tırmanış okuludur. Branşımızdaki hızlı yükselişi devam ettirebilmemiz için ve geometrik artış sağlayabilmemiz için önümüzde bir tek hedef kalmıştır, o da yapay tırmanış duvarıdır" dedi.

Gençlik Spor İl Müdürü Ömer Gümüş ise dağcılara en yakın zamanda bir suni tırmanış duvarı yapılacağı müjdesini verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2005 Çarşamba 12:33:02
Güncelleme :21 Eylül 2005 Çarşamba 14:01:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?