6
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

Biyediç'in hayali gerçek oldu

EFSANE FUTBOLCULAR BİYEDİÇ İÇİN SAHADA

Türk futbolunun unutulmaz futbolcuları, Nejat Biyediç için yeşil sahaya çıktı.

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi (DOSAB), sanayi bölgesinde çalışanların çocuklarına yönelik, 'DOSAB-Nejat Biyediç Futbol Akademisi' projesini hayata geçti. 30 bin civarında çalışana sahip olan DOSAB'da, başta bölge çalışanlarının çocuklarına dönük 'DOSAB-Nejat Biyediç Futbol Akademisi Projesi' eğitimlere start verdi. Proje çerçevesinde Bursaspor'un eski kaptanı Adnan Örnek'in desteğiyle, bölge çalışanlarının 6-14 yaş grubundaki çocuklarına futbol eğitimi verilecek.

 

EFSANELER YEŞİL SAHADA

Nejat Biyediç, proje kapsamında futbolculuk ve antrenörlük yaşamlarındaki tecrübelerini, bilimsel çalışmalar ışığında genç nesillere aktaracak. Akademinin açlılışında Biyediç'i, eski Trabzonsporlu futbolcu Lemi Çelik, eski Bursaspor ve Real Madrid'li futbolcu Elvir Baliç, Semih Yuvakuran gibi çok sayıda emektar oyuncu yalnız bırakmadı.

 

"REAL MADRİD'E GELDİĞİMİ ZANNETTİM"

Türkiye Futbol Federasyonu Milli Takımlar Sorumlusu Levent Kızıl, Biyediç'in Türk futboluna büyük katkılar verdiğini söyledi. Biyediç ile bir anısını anlatan Kızıl, Biyediç'in ilk Bursa'ya helikopterle geldiğini hatırlattı. Biyediç'in ilk Bursa'ya geldiğinde kendisini Real Madrid'te hissettiğini ifade eden Kızıl, "İlk transfer olduğu günlerde Bursa'ya uçak vardı. Havaalanında karşılaştık. İlgi çeken uçağın lastiği patladı. Daha sonra helikopter tuttuk. O zamanda Bursaspor yönetiminde bulunan Cavit

Çağlar'ın yazlığına indik. Nejat Biyediç 'ben Real Madrid'e mi geldim' diye espiri yapmıştı. Futbolculuğunda Bursaspor'da zirve yaptı. Memleketine geri döndü. Daha sonra savaşta büyük acılar yaşadı. Buraya geri geldi. Biyediç hocanın yeni jenerasyona büyük katkılar olacak" diye konuştu.

Eski Bursasporlu oyuncu ve Bosna Hersek Milli Takımı Yardımcı Antrenörü Elvir Baliç, Biyediç hoca ile uzun bir aradan sonra bir araya geldiğinden dolayı mutlu olduğunu söyledi. Baliç, "Hocamı uzun bir aradan sonra tekrar gördüm. Bundan sonra sık sık görüşeceğiz. İnşallah başarılı olacaktır" ifadelerini kullandı.

 

"BALİÇ'İN KARLSRUHE'YE ATTIĞI FÜZE UNUTULMAZ"

Biyediç, Baliç'in Inter-Toto Kupası'nda Karlsruhe'ye uzaktan attığı golü unutamadığını kaydetti. Biyediç, "Baliç'in Karlsruhe maçında attığı füzeyi unutamıyorum. Az kalsın bunalıma girecekti. Çok iyi oynuyordu. Bir türlü gol atamıyordu. O gol attığında çok sevindim. Kendisine antrenörlük hayatında başarılar diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından açılış maçında ilk vuruşu Biyediç yaptı. Efsanevi futbolcuların oluşturduğu 2 takım yeşil sahada hünerlerini sergiledi.

EFSANE FUTBOLCULAR BİYEDİÇ İÇİN SAHADA
EFSANE FUTBOLCULAR BİYEDİÇ İÇİN SAHADA
EFSANE FUTBOLCULAR BİYEDİÇ İÇİN SAHADA
EFSANE FUTBOLCULAR BİYEDİÇ İÇİN SAHADA
EFSANE FUTBOLCULAR BİYEDİÇ İÇİN SAHADA
İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2010 Salı 18:12:02
Güncelleme :2 Kasım 2010 Salı 20:04:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?