1
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Bursa'da büyük organizasyon

22. Uluslararası Dağ Kros Dünya Şampiyonası 7-11 Eylül 2006 tarihleri arasında Bursa’da yapılacak.

Şampiyona’nın duyurulması nedeniyle Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, Gençlik Spor İl Müdürü Ömer Gümüş ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Belediyespor Kulübü Başkanı Muammer Subaşı bugün Almira Otel’de bir basın açıklaması yaptı.“22. Uluslararası Dağ Kros Dünya Şampiyonası”nın Bursa’yı Dünya’ya tanıtmak açısından önemli bir fırsat olduğunu söyleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, “Bu fırsatı çok iyi değerlendireceğiz ve Dünya Eylül ayında Bursa’yı konuşacak” dedi. Bursa’nın mevcut yapısının her konuda büyük organizasyonlara imza atacak potansiyele sahip olduğunu belirten Şahin, “Kentimiz için büyük bin nimet olarak tüm heybetiyle yanı başımızda duran ancak, bugüne kadar gerektiği gibi istifade edilemeyen Uludağ’ın bu tür organizasyonların da katkısıyla uluslar arası alanda hak ettiği ilgiyi görecek. Şampiyonaya katılacak 500 aşkın sporcu ve bu sporcuların ülkeleri şampiyona boyunca Bursa’yı ve Uludağ’ı konuşacak” diye konuştu.

Televizyonlarından canlı olarak yayınlanacak

Daha sonra konuşan Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi ise, Türkiye bir ilkin daha gerçekleştirildiğini ve bu ilke Bursa’nın ev sahipliği yapacağını belirtti. Atletizm Federasyonu olarak 2005 yılında 11 uluslararası yarışma organize ettiklerini ifade eden Terzi, “Şampiyonaya 50 ülkeden 500 sporcu katılacak. Eylül ayındaki yarışmalar bu ülke televizyonlarından canlı olarak verilecek ve buda hem Bursa’yı hem de Uludağ’ın tanıtımı için büyük bir şans. Ayrıca, atletizm sporuna olduğu kadar amatör sporlara da verdiği desteğin yanı sıra şampiyonanın Bursa’da gerçekleştirilmesi için her türlü fedakarlıktan kaçınmayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin’e de teşekkür ederim” dedi.

Türkiye Şampiyonaya 4 kategoride toplam 16 sporcu ile katılacak

2005 yılında Yeni Zellanda da yapılan Uluslararası Dağ Kros Dünya Şampiyonası’nda Türk Atletizm Takımı’nın takım halinde Dünya 3. olduğunu kaydeden Terzi, “Ev sahibi olan şampiyonada bu yıl 4 kategoride toplam 16 sporcu ile katılacağız ve amacımız kendi ülkemizde gerçekleştirilen organizasyonda şampiyon olmak” şeklinde konuştu.

"Sponsor desteği bekliyoruz"

Gençlik Spor İl Müdürü Ömer Gümüş ise, şampiyonaya Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin desteği kadar Bursalı firmalarında ilgi göstermesini isteyerek, “Uluslar arası platformda ses getirecek bu şampiyonaya Bursalı firmalardan sponsor desteği istiyoruz. Bursa’nın ve Uludağ’ın en güzel şekilde tanıtılacağı bu organizasyona destek veren firmalar kazançlı çıkacaktır” dedi.




.
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2006 Çarşamba 12:03:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?