1
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Bursaspor-Beşiktaş maçına tedbir kararı

Bursa Emniyet Müdürlüğü'nün, Turkcell Süper Ligi'nin 31. haftasında oynanacak Bursaspor-Beşiktaş karşılaşmasında olağanüstü tedbir alacağı açıklandı. İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısında konuşan Emniyet Müdür Yardımcısı Sırrı Tuğ, maçta en üst düzeyde tedbir alacaklarını ve bir olay çıkmasına müsaade etmeyeceklerini belirtti. Tuğ, "Normal maçlarda 700-800 kişi ile alacağımız tedbirleri bu maçta bin 500 kişiye çıkarabiliriz" dedi. Tuğ, İstanbul'da oynanan Beşiktaş-Ankaragücü maçı öncesi yaşanan olaylara Bursasporlu taraftarların katılıp katılmadığının araştırıldığını ifade ederek, gözaltına alınan 41 kişi arasında Bursalı olmadığını, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden gelecek görüntüleri inceleyip araştırmayı genişleteceklerini söyledi.
 
Bursa'da Ekim ayında oynanacak spor müsabakalarında alınacak tedbirler, Vali Yardımcısı Ali Rıza Çalışlar'ın katıldığı toplantıda ele alındı. Emniyet Müdürlüğü, jandarma, Bursaspor Kulubü, taraftar dernekleri, federasyon ve medya temsilcilerinin katıldığı toplantıda; müsabakalarda şiddetin-kötü tezahüratın önlenmesi, maçlara parlayıcı, patlayıcı, yanıcı ve yakıcı maddelerin alınmamasıyla ilgili tedbirler görüşüldü.
 
Bursa Emniyet Müdür Yardımcısı Sırrı Tuğ, 10 Eylül'de Bursa'da oynanan Sakaryaspor karşılaşmasında çıkan olaylarla ilgili 12 kişinin tespit edildiğini, bu kişilerin soruşturmasının sürdüğünü bildirdi. Sakaryaspor karşılaşmasında Teksas tribününde meşale yakan bir kişi ile olay çıkaran 12 kişinin dosyasının bir sonraki toplantıda ele alınacağını belirten Tuğ, "Bursaspor-Sivasspor karşılaşmasında da spor ahlakına aykırı davranan 2 kişi hakkında tahkikat başlattık. Ayrıca Kayseri'de oynanan Erciyesspor-Bursaspor karşılaşmasında pankart açan Bursalı 3 taraftar, Kayseri İl Spor Güvenlik Kurulu tarafından sahalardan 6'şar ay men ve bin 221 YTL para cezasına çarptırıldı. Bu kişilerin de takibini biz yapacağız. Ayrıca geçtiğimiz aylarda ceza alan 9 taraftarın cezaları, Eylül ayı itibariyle sona eriyor. Cezalı 12 taraftarımız kalıyor" dedi.
 
Medyada son günlerde yer alan Bursaspor-Beşiktaş düşmanlığı ile ilgili haberlere de değinen Tuğ, "Bursa'da oynanacak 31. haftadaki maçla ilgili geniş çaplı tedbir alacağız. Kimse olay olacağından şüphe duymasın. Tedbirlerimizi olağanüstü duruma geçireceğiz. Bin 500 polisimiz maçta görev alabilir" diye konuştu.
 
Tuğ, İstanbul'da Beşiktaş-Ankaragücü maçı öncesi yaşanan olaylarla ilgili gözaltına alınan 41 kişi arasında Bursasporlu olmadığını belirterek, "İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden görüntüler geldikten sonra daha detaylı soruşturma yapacağız. Yasal gereğini eksiksiz olarak yerine getireceğiz. Yaptığımız tespitlerde, bu maç için kulüp ya da başka bir taraftar derneği tarafından gerçekleştirilmiş organizasyon yok" şeklinde konuştu.
 
Bursaspor Kulübü Müdürü Osman Nuri Biçer de kulüp olarak kendilerinin meraklı bir bekleyiş içinde olduklarını kaydederek, "Biz de kulüp olarak merak ediyoruz. Ankaragücü taraftarlarının atkılarının arka taraflarında yeşil-beyaz renkler de mevcut. Bunlarla karıştırılmış olabilir. Bu olaylarla Bursaspor seyircisinin ilişkilendirilmesine anlam veremiyoruz" ifadelerini kullandı.
İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2006 Perşembe 13:48:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mehmet DURMUŞ IP: 85.97.26.xxx Tarih : 30.09.2006 09:34:17
işte bursasporun sahadaki oyunu ile saha arkasındaki oyunlara cevap vereceği gün geldi haydi bursam ver cevabını