5
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Bursaspor tüzük taslağını açıkladı

Türkiye 2. Futbol Ligi A Kategorisi takımlarından Bursaspor'un hazırlanan yeni tüzük taslağı, Vakıfköy Orhan Özselek Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna duyuruldu.

Dış İlişkiler Sorumlusu Hasan Erdem, yaklaşık 4 bin üyesi bulunan Bursaspor'da birçok üyenin bilgilerinde eksiklik olduğunu belirterek, "Kurumların yükselebilmeleri için üyelerinin sahipliği çok önemlidir. Bursaspor Kulübü'nün sahibi olan üyelerimizin profillerinin yeniden gözden geçirilmesi gerekiyor. Bugüne kadar üye bilgilerinin güncellenmesinin ihmal edildiğine inanıyorum. Bazı üyelerimize telefonla ulaştığımızda 'Ben Bursaspor üyesi değilim' diyenler bile çıkıyor. Haziran cetveline baktığımızda 4 bin üyenin mevcut olduğunu görüyoruz. Ancak kongrelere katılım bini bile bulmuyor. Üye aidat borçlarının toplamı ise 550 bin YTL'yi buluyor. Bu para ile 2 adet futbolcunun ödemeleri gerçekleşir" diye konuştu.

Bu konuda 4 kişilik bir tahsilat ekibi oluşturduklarını kaydeden Erdem, "Bu ekipteki arkadaşlarımız üyelere telefonla ulaştıktan sonra adreslerine gidip borçlarını tahsil edecekler. Yeni tüzük ile gelecek yeniliklerden bir tanesi ise borçlarını ödemeyen üyelerin üyelikleri ise belli bir süreden sonra düşebilecek. Üyelerimizin hem üye profillerini güncellemelerini hem de üye aidatlarını ödemelerini rica ediyoruz" dedi.

Bursaspor Hukuk Sorumlusu Hakan Öztürk ise oluşturulan tüzük komitesinin 3 aydır yenileme çalışmalarını sürdürdüğünü söyleyerek, hazırlanan tüzüğün şu an için taslak halinde olduğunu, kesin halininin Ocak ayı başında alacağını vurguladı.

Kulüp Başkanı Levent Kızıl ise, şu anki taslak tüzüğünü eski başkanlara sundu. 27 sayfa olan tüzükten çoğaltılıp üyelere posta yoluyla ulaştırılacağı açıklandı. Bursaspor Kulübü yetkilileri ise üyelerden tüzük taslağını inceledikten sonra görüşlerini kendilerine internet, fax, telefon yoluyla iletmelerini istedi.

.
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2005 Cuma 16:58:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?