2
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Bursaspor'a yeni tesis

Bursa Büyükşehir Belediyesi, İzmir yolunda Özlüce kavşağındaki 130 bin metrekarelik araziye 15 trilyonluk harcamayla 5 futbol sahası ve 5 bin 300 metre kare kapalı spor tesisi inşa ederek, Bursaspor'un hizmetine sunacak. 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, 3 bölüm halinde inşaa edilecek tesislerde, Bursaspor'un kamp dahil bütün ihtiyaçlarını karşılayacağı ana binanın yanı sıra, spor okulu, kapalı spor salonu ve sosyal tesislerin yer aldığı binaların 2 yılda kademeli olarak tamamlanacağını söyledi. Başkan Şahin, yıl sonuna kadar Bursaspor'un kullanacağı iki standart çim saha ile 33 odası, restoran, kapalı havuz, kondisyon ve toplantı salonu olan ana binanın kullanıma alınacağını bildirdi. 

İlk etapta 4.3 milyon YTL ile Bursaspor'un faydalanacağı bölümlerin modern bir tarzda hazırlanacağını anlatan Şahin, "Bu bölümden sonra spor okulunu ve diğer 3 sahayı tamamlayacağız. Bu tesislerde yeni Sedat 3'ler, Erseller, Vahitler, Mesutlar yetişecek. Bursaspor 2 yıldır misafir olduğu ikinci ligden süper lige şampiyon olarak döndü.

Futbolcuları, teknik heyeti, yöneticileri destek olan işadamlarını tebrik ediyorum. Biz de belediye olarak, Süper Lige yakışır, dünya standartlarındaki bu tesisleri, Bursaspor'un başarısı için kısa sürede hazırlayacağız. 

Belediye olarak sadece profesyonel sporculara değil amatör sporculara da büyük önem veriyoruz. Bu tesislerdeki futbol okulundan, Serdar Kurtuluş gibi yeni genç futbolcular çıkacak. Bugün Serdar 1 milyon dolara Beşiktaş'a gidiyor. Bu rakamlara bakınca böyle tesislerin ne kadar önemli olduğu ortaya çıkıyor. 

Amatör sporcuları için Zafer sahası çimlendiriliyor, Bağlarbaşı sahasını da çimlendirerek amatör spora da katkı sağlıyoruz" dedi. 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, çarşamba günü yapılacak kongreye de bütün üyeleri davet ederek, "Demokratik bir yarış olacak. Bir tarafta takımı süper lige çıkartan Levent Kızıl diğer tarafta, farklı bir yönetim tarzı ile aday olan Mesut Mestan var. Kongre üyelerinin sağduyularına güveniyorum, salonda olmalarını istiyorum. 

Asıl olan Bursaspor'dur, çoban dahi başkan olsa biz Bursaspor'un hizmetindeyiz" diye konuştu. Başkan Şahin, Serdar Kurtuluş'un 2 futbolcu, 1 milyon dolar ve Beşiktaş'tan transferinde yüzde 50 devir hakkı ile satılmasının da iyi olduğuna temas ederek, "Demir tavında dövülür. 

Futbolcuyu zamanında vermek gerekir. Bursa'dan yetişen Gökhan şimdi Beşiktaş'ın golcüsüdür. Serdar'da aynı başarıyı göstererek Bursa'nın iftihar vesilesi olur" şeklinde konuştu.
.
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2006 Cumartesi 18:09:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?