2
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Büyükşehir Belediyespor gururlandırdı

Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nün karate branşındaki 4 sporcusu katıldıkları Türkiye şampiyonasında elde ettikleri dereceler ile Bursa’yı gururlandırdılar.
 
Kulübün başarılı karatecileri, Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Muammer Subaşı’nı ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi’nin kente yaptığı fiziksel yatırımların yanı sıra spora ve eğitime de büyük önem verdiğine dikkati çeken Subaşı, Belediyespor Kulübü sporcularının Türkiye çapında aldığı başarıların da bunun en güzel kanıtı olduğunu söyledi. Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nün, Türkiye ve hatta dünya klasmanın sporcuların yetişmesinde önemli bir merkez olduğunu belirten Subaşı, aynı zamanda gençlerin kötü alışkanlıklar yerine sağlıklı sportif aktiviteler yönelmesinde de pay sahibi olduğunu belirtti. 

Büyükşehir Belediyespor bünyesinde 10 branşta toplam bin 500 lisanslı, 700 lisanssız sporcu bulunduğunu kaydeden Subaşı, “Tüm sporcularımız Türkiye ve dünya çapında başarılar elde etmek için tüm güçleriyle çalışıyorlar. Biz de Büyükşehir Belediyespor Kulübü olarak onlara en iyi çalışma imkanlarını sunuyoruz” diye konuştu. Subaşı daha sonra karate branşında başarı elde eden sporculara kalem ve Bursa’yı anlatan birer kitap hediye etti. 

Sporculardan Ramazan Pekkan 23-24 Aralık 2006 tarihlerinde İzmir’de yapılan Ümit Genç Karate Türkiye Şampiyonası’nda 65 kilogramda Türkiye birincisi olurken, Adil Alişiroğlu da 16-17 Aralık tarihlerinde Sakarya’da yapılan liseler arası karate Türkiye şampiyonasında 60 kilogramda birinci oldu. 

Yine liseler arası karate Türkiye şampiyonasında Ümran Alözkan 51 kilogramda Türkiye üçüncüsü olurken, ümit genç karate şampiyonasında ise Gamze Şafak 60 kilogram üstünde Türkiye üçüncülüğünü kazandı.
İHA
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2007 Cumartesi 14:42:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?