1
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Engelli sporcu Sidney'e hazırlanıyor

Nilüfer Belediyespor Kulübü'nün başarılı atleti görme engelli Necdet Turhan, Sidney Maratonu öncesinde programladığı faaliyetlerden Antalya Yarı Maratonu'nu başarıyla tamamladı.

Görme engelli milli sporcu Necdet Turhan, Eylül ayında özel davetli olarak katılacağı 2006 Sidney Maratonu'na hazırlık olması amacıyla planladığı yarışlardan Uluslararası Antalya Öger Yarı Maratonu'nu koşu partneri Erdem Önver ile 1 saat 45 dakika içinde tamamladı. Görme engelli sporcuya maratona katıldığı için Öger Tur sahibi Vural Öger tarafından Antalya Sabancı Kongre Merkezi Cam Piramit'te düzenlenen törenle özel ödül verildi. Necdet Turhan, böylece Türkiye'de organize edilen tüm yarı maratonları (Trabzon, Alanya, Antalya ve Tarsus) ilk kez koşan görme engelli atlet oldu.
Milli sporcu Necdet Turhan, yaklaşık bir ay önce de Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu'na katılmış ve 21 km olan etabı 1 saat 47 dakika içinde koşarak final çizgisine ulaşmayı başarmıştı.

Sidney Maratonu için gideceği Avustralya, görme engelli sporcunun yarışacağı 4. kıta olacak. Turhan, daha önce 2002 New York Maratonu ile Türkiye'yi yurtdışında temsil eden ilk görme engelli atlet olmuş, ardından 2004 Atina ve 2005 Japonya Dünya Körler Maratonları ile ABD, Avrupa ve Asya Kıtaları'nda maraton koşmuştu.

.
Yayın Tarihi : 22 Mart 2006 Çarşamba 20:02:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?