5
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Güreşçiler destek bekliyor

Bursa Yıldırım Belediyesi Jimnastik Spor Kulübü Başkanı Fahreddin Yıldırım, 2006 yılında hedeflerinin 2. ligde mücadele eden güreş takımını birinci lige çıkarmak olduğunu söyledi.

DSİ tesislerinde düzenlenen gecede konuşan Yıldırım Bursa'da güreş altyapı çalışmalarının 2000 yılından bu yana güreş eğitim merkezlerinin açılmasıyla büyük bir ivme kazandığını vurguladı.

Güreş alanında eksikliği gidermek amacıyla 2004 yılında çalışma başlattıklarını kaydeden Yıldırım, "Büyükler kategorisinde 2. lig takımı oluşturduk. Takımımız Türkiye liglerinde Bursamız'ı başarıyla temsil etti. Bunun yanında kısa sürede özverili bir şekilde yapılan çalışmalar neticesinde güreşcimiz Refik Ayvazoğlu Litvanya'da yapılan gençler dünya şampiyonasında ülkemize altın madalya kazandırmıştır. Yıldırım Belediyesi olarak ata sporumuz güreşe 2006 yılında da destek vermek için Türkiye 1. Güreş Ligi'ne çıkabilecek güçlü bir 2. lig takımı oluşturduk. 2006 yılında hedefimiz Türkiye deplasmanlı büyükler liginde ilk ikiye girip 1. lige yükselmek olacaktır. Bu sebeple işadamlarımızdan destek bekliyoruz" dedi.

Geceye katılan AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Hıdıroğlu ise kendisinin de lisaslı bir sporcu olduğunu kaydetti. 10 kişi ile birlikte bir dernek çatısı altında toplanacaklarını belirten Hıdıroğlu, amaçlarının Yıldırım Belediyesi güreş takımını daha da güçlendirmek olduğunu hatırlattı. Alt yapıda güreşçiler yetiştireceklerini ifade eden Hıdıroğlu, dünya çapında başarılı olmaya çalışacaklarını vurguladı.

.
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2005 Cumartesi 12:02:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?