5
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

İnegöl-Eskişehirspor maçında olay

Türkiye 2. Futbol Ligi B Kategorisi'nde İnegölspor ile Eskişehirspor arasında oynanan maçta çıkan olaylarda 6 kişi yaralandı.

İnegölspor ile Eskişehirspor arasında oynanacak maçı izlemek üzere Eskişehir'den 2 bin kadar taraftar geldi. Taraftarların yaklaşık 500'ü içeriye alınırken bin 500 kadar taraftar dışarıda kaldı. İçeriye giremeyen Eskişehirspor'lu taraftarlar, İlçe Emniyet Müdürü Nusret Kızıltaş ile görüştü. Dışarıda kalan taraftarlarla İnegölspor taraftarları arasında yaşanan sözlü tartışma kavgaya dönüştü. Polis birbirlerini taş yağmuruna tutan taraftarları ayırmakta güçlük çekti. Olay yerine çok sayıda Çevik Kuvvet ekibi ve Robocop sevk edildi.

Maçın 22. dakikasında çıkan olaylar üzerine karşılaşmanın hakemi Koray Gencerler maçı iptal etmek zorunda kaldı. Olay yerine sevk edilen Çevik Kuvvet ekipleri kalabalık grubu gaz bombası atarak dağıttı. Olaylarda Serhan Sönmez (30), Ahmet Yavuz (24), Behiç Kurnaz, Nurettin Ünal (36), Gürbüz Karatepe (28) ve Mansur Aydın (31) isimli stat görevlisi yaralandı. Yaralılar ekip otosuyla hastaneye kaldırıldı.

Olaylar, polisin müdahalesiyle sona erdi. Maçı izlemek üzere İnegöl'e gelen Eskişehirspor'lu taraftarlar ise, otobüslere bindirilerek geri gönderildi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2005 Pazar 21:11:01
Güncelleme :18 Eylül 2005 Pazar 21:16:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?