5
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Karşıyaka maçına yoğun önlem

2. Lig A Kategorisi'nin namağlup lideri Bursaspor'un hafta sonunda kendi sahasında oynayacağı Karşıyaka karşılaşması için son 2 yılın en yoğun güvenlik önlemleri alınacak.

Karşılaşmada bin 770 polis memurunun görev alacağı açıklanırken, İzmir'den gelecek 640 Karşıyaka taraftarının da kent girişinde üst aramasından geçirileceği bildirildi.
Bursa Vali Yardımcısı Yaşar Yaycı başkanlığında yapılan İl Spor Güvenlik Toplantısı'nda, Bursaspor-Karşıyaka maçında alınacak güvenlik önlemleri görüşüldü. Valilikte yapılan toplantıya, Vali Yardımcısı Yaşar Yaycı'nın yanı sıra Emniyet Müdür Yardımcısı Naci Kuru, Gençlik Spor Müdürlüğü temsilcisi, Bursaspor Kulubü Temsilcisi, taraftar dernekleri temsilcileri ve kentteki spor kulüplerinin temsilcileri katıldılar.

Vali Yardımcısı Yaşar Yaycı, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, alkollü seyircilerin maça alınmayacağını, seyircilerin maç sırasında taşkınlık ve küfürlü tezahürat yapmalarına izin verilmeyeceğini söyledi. Yaycı, Karşıyaka Spor Kulübü'nün 640 taraftarının da güvenliğinin sağlanacağını, misafir taraftarların Görükle'de üst aramasından geçirileceğini ifade etti.
Bu arada, geçen hafta Altay karşılaşmasında İzmir'deki protokol tribününde yaşanan olayların tekrarlanmaması için de VIP ve protokol tribünündeki sivil ve resmi görevli sayısı da artırıldı.

Öte yandan, Bursa'da yasaklı olan 8 taraftarın da maça girişine izin verilmeyeceği, bu taraftarların maçtan önce ve maç sırasında polis merkezlerine gitme mecburiyeti olduğu öğrenildi. Bu karara uymayan 4 taraftar hakkında son maçta Cumhuriyet Savcılığı'na da suç duyurusunda bulunulduğu açıklandı.

.
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2005 Cuma 15:32:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?