1
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Miniklerin tekvando heyecanı

Tekvando İl Temsilciliği’nin düzenlediği ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin desteklediği “Tekvando Minikler ve Yıldızlar Teşvik Müsabakaları” geçtiğimiz hafta sonu Büyükşehir Belediyespor Salonu’nda yapıldı.
17 kulüpten toplam 295 sporcunun katıldığı ve iki gün süren turnuvada genç tekvandocular, farklı spor kulüplerinden olmalarına rağmen turnuva boyunca sergiledikleri örnek dayanışmalarıyla da dikkat çekti. 120 bayan ve 175 erkek sporcunun katıldığı turnuvada genç tekvandocuları aileleri de yalnız bırakmadı.

Çekişmeli maçların yapıldığı turnuvanın sonunda birinciliği Çelebi Mehmet Spor Kulübü’nün genç tekvandocuları kazanırken, ikinciliği Aşanlar Spor Kulübü sporcuları, üçüncülüğü ise Yıldırım Belediyespor Kulübü’nün sporcuları elde etti.

Bu arada Osmangazi Belediyespor Kulübü, İlhan Spor Kulübü, Yeşilova Spor Kulübü, Gemlik İhtisas Kulübü, Mudanya Klas Spor Kulübü, Meltem Spor Kulübü, Döktaş Spor Kulübü, Duaçınar Spor Kulübü, Kestel Spor Kulübü, Güner Rubacı İlköğretim, Dr. Necla Yazıcıoğlu İlköğretim, Uludağ İlköğretimve Orhanbe İlköğretim okulu öğrencilerinin turnuvada sergilediği örnek mücadele ise görülmeye değerdi.

Belediyespor Müdürü Mahmut Turunç, turnuvanın amacı, genç tekvandocuların maç yapma tecrübelerini arttırmak, Türkiye Şampiyonalarına ve Milli Takım kadrolarına daha tecrübeli ve başarılı sporcular yetiştirmek olduğunu söyleyerek, “Bu organizasyonda dereceye giren girmeyen tüm sporcuları kutluyorum. Turnuvada, Bursa’nın dört bir yanından gelen genç sporcuların kısa sürede kaynaşması ve örnek dostlukların kurulması mutluluk verici. Bu yüzden bu turnuvanın galibi dostluk oldu” diye konuştu.

Tekvando Bursa İl Temsilcisi Cengiz Aşan ise, turnuvaya katılan tüm sporculara gösterdikleri örnek mücadeleden dolayı tebrik etti.

.
Yayın Tarihi : 14 Mart 2006 Salı 15:38:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cüneyt aybey IP: 212.175.115.xxx Tarih : 14.03.2007 12:42:03
bence tekvando spor olarak çocukları geliştirecek bir spor dalı ve sizde çok iyi bir spor yapıyor sunuz bunu biliyorum çünkü bir aralar bende sizin kulube geldim başarılar dilerim