1
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Onlar Bursa'nın gururu oldu

Bursa Büyükşehir Belediyespor, ardı ardına aldığı başarılarla Bursa'nın yüzünü güldürmeye devam ediyor.

Belediyespor'un genç sporcuları İzmir'de yapılan Atletizm 15 yaş altı, yıldızlar, gençler ve büyükler Salon Türkiye Şampiyonası'nda Türkiye rekorunun yanı sıra toplamda 5 birincilik, 4 de ikincilik kazanarak büyük bir başarıya imza attı.

Bursa Büyükşehir Belediyespor'un Atletizm Takımı, 21-22 Ocak'ta İzmir'de yapılan 15 Yaş Altı ve Yıldızlar Salon Türkiye Şampiyonası'nda büyük bir başarıya imza attı. Belediyespor'un genç sporcusu Neslihan İşcan, yıldızlar kategorisinde 1.60 m. engellide 9.37 sn. ile yeni 'Türkiye rekoru' kırarak birinci oldu.

Yine aynı şampiyonada Dünya 3.'lüğü bulunan Yazgül Koçtekinoğlu gülle atmada 12.46'lık derecesiyle, Naziye Mutlu uzun atlama kategorisinde 5.24'lük derecesiyle ve 15 Yaş Altı gülle atma kategorisinde ise Şeyma Örs de 10.45'lik derecesiyle bilirci oldular.

Şampiyona'nın 28-29 Ocak tarihinde yapılan Büyükler Salon Türkiye Şampiyonası'nda ise, gençlerde Belediyespor'un genç sporcusu Neslihan İşcan, Yıldızlar kategorisinde 1.60m engelli de 9.61 sn. ile birinci, gülle atmada Yazgül Koçtekinoğlu 12.05 ile ikinci, uzun atlama da 5.13'lük derecesiyle Naziye Mutlu ikinciliği kazandı. Şampiyonanın büyükler kategorisinde ise heptatlon dalında Sema Aydemir 3091 puan ile ikinci, gülle atma kategorisinde Esra Altuğul da 10.76'lık derecesiyle yine ikinciliği kazandı.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Belediyespor Kulübü Başkanı Muammer Subaşı, Büyükşehir Belediyespor'un genç atletizm sporcularına şampiyonada gösterdikleri başarılarını altınla ödüllendirdi. Belediyespor Salonu'nda yapılan törene, Belediyespor Genel Sekreteri Esat Yalman, Atletizm Sorumlusu Ahmet Biltekin, Belediyespor Müdürü Mahmut Turunç ve Atletizm Antrenörü Muharrem Or da hazır bulundu.

.
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2006 Perşembe 16:00:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?