5
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

'Rapor çok ağır'

Bursaspor Başkanı Levent Kızıl, Vakıfköy Orhan Özselek tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, Uşakspor maçını ve maç sonrası çıkan olayları değerlendirdi.

Uşakspor karşılaşmasında istenmeyen olaylarla karşılaştıklarını belirten Levent Kızıl, Sebatspor maçından önce güvenlik bariyeri dışında yaşanan olay yüzünden canlarının çok sıkıldığı söyledi.

Dün akşam itibari ile ceza kurulunun Uşakspor maçında yaşanan olaylar hakkında savunma istediğini kaydeden Kızıl, "Gelen rapor ise oldukça ağır bir rapor. Bursa'da 20 bin kişi önünde hiç bir olay yaşanmazken, deplasmanlarda bin kişilik toplulukta ciddi olaylar yaşanabiliyor. Bazı tribüne girme yasağı olan arkadaşlar bizden otobüs isteklerinde bulundular. Ancak biz yönetim kurulu olarak hiçbir otobüs isteklerini olumlu karşılamadık.

Uşakspor yönetimi sağolsunlar bizlere 800 adet bilet temin ettiler. Maçtan önce iki tribün arasında dostluk gösterileri yaşandı. Ancak maç sırasında kulübe tahrik etmiş olabilir ya da hakem kötü bir performans göstermiş olabilir. Zaten hakemler bu sezon gerçekten çok formsuz. Süper Lig'de de görüyoruz, elle atılan goller, verilmeyen penaltılar, bunlar bu sezon yaşanan şeyler. Sinirlerimize hakim olamazsak sonumuz iyi olmaz.

Geçen sene yaşadığımız durumlara düşeriz. Üzüldüğüm nokta, karşılaşma sonrasında yaşanan olayları yatıştırmak için sahaya indiğimde kapalı tribünde yer alan taraftarlarımızın beni görünce yatışırken, açık tribünde yasaklı olan seyircilerin bulunduğu yerde olayların devam etmesi oldu. Hakeme atılan taşları engellemek için 'bana da atın' diyerek engellemeye çalışmama rağmen o taraftarlar bana da taş attılar.

Bursa Emniyeti ile görüştük. Yasaklı arkadaşlara farklı bir uygulama yapılacak. Artık bu kişiler hiçbir şekilde deplasmanlara gelmeyecek. Deplasman maçları öncesinde taraftar grupları ile toplantılar yapacağız. Sağduyulu taraftarlarımızın bu tip olaylar kişilere karşı tepki göstereceklerini düşünüyorum.

Geçtiğimiz yıl uygulanmaya başlanılan Sporda Şiddet ve Düzensizliği Önleme Yasası gereğince olay çıkartan taraftarlara bin 112 YTL para cezası ve 6 aya kadar maçlardan men, tekrarı halinde ise 1 yıla kadar hapis cezası verilebiliyor. Bursa Atatürk Stadyumumuzun her tarafı zaten kameralar ile çevrilmiş durumda ve herhangi bir olay anında görüntülenebiliyor. Umarız bu yaşanan olay son olur ve haklı olduğumuz davamızda haksız duruma düşmeyiz. Yönetim Kurulu olarak taraftarımızdan genelde çok memnunuz, takımımızdan memnunuz, iyi takım sahada herkesi zaten yener. Bursaspor ilk 7 haftadaki oyununu sergilesin, önünde kimse duramaz" dedi.

8. hafta sonunda 20 puan ile zirvede bulunduklarını ifade eden Kızıl, bugüne kadar herkesten çok büyük destek gördüklerini belirtti. Son 2 haftada alınan beraberlikler sonucunda Elazığspor maçını çok önemsediklerini kaydeden Kızıl, "O karşılaşmada gerçekten iyi mücadele ettik. Ama Uşak'ta oynadığımız karşılaşma için aynı şeyleri söyleyemem. Özellikle maçın ilk yarısında ilk kez rakibimiz oyun olarak bizden daha iyi gözüktü. Şimdi önümüzde Yozgatspor maçı var ve bu maçı kazanıp yeni bir seriye başlayacağımızı düşünüyorum. Galibiyeti de Şükrü Şankaya'ya hediye ederiz" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2005 Cuma 23:40:48
Güncelleme :25 Ekim 2005 Salı 03:23:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?