1
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Şampiyon kupayı kucakladı

2. Lig A Kategorisi'nde şampiyonluk kupasını Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün elinden alan Bursasporlu futbolcular üstü açık bir otobüsle kent turu yaptı.
 
Binlerce taraftarı kupayla birlikte üstü açık otobüsten selamlayan Bursasporlu futbolcular gece boyunca şampiyonluğu eğlenerek kutladılar. Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Galatasaray ve Bursaspor'un şampiyonluğunu kutladığını söyledi. Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Bursaspor'u tebrik ederek, Yeşil-beyazlı takımın tecrübeli olduğunu ve bir daha taraftarına bu tip acılar yaşatmayacağını ümit ettiğini söyledi. 

Süper Lig'de Galatasaray şampiyon olmasını da değerlendiren Gül, futbolun her sonuca açık olduğunu hatırlatarak, "Heyecan son dakikaya kadar devam etti. Futbol böyle işte, biri kazanacak biri kaybedecek. Galatasaray'ı da tebrik ediyorum" dedi. Atatürk Stadı'nda yaşanan şampiyonluk coşkusu takımın kupayı almasının ardından doruğa ulaştı.

Kutlamaların stat içerisinde yapılmasının ardından, futbolcu ve yöneticiler şampiyonluk kupasını alarak, üstü açık bir otobüsle şampiyonluk turu attı. 

Atatürk Stadı'ndan başlayan kutlamalar, Heykel Meydanı'na kadar devam etti. 

Binlerce taraftarın bir araya gelmesi ile kutlamaların doruğa ulaşması, Heykel'i bayram yerine çevirdi. Erkek, bayan, genç, yaşlı her yaştan taraftarın bir araya gelmesiyle kutlamalar ilginç görüntülere sahne oldu. Davul zurna eşliğinde oynayan taraftarlar ile araç konvoylarının caddeleri doldurması Bursa Sokakları'nı bayram yerine çevirdi. Kutlamalar gecenin geç saatlerine kadar sürdü.
 
Bursasporlu futbolcular da üstü açık otobüsle Çakırhamam'dan Muradiye yönüne dönerek Uludağ Yolu'ndaki bir restoranda şampiyonluğu kutladı.
.
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2006 Pazartesi 13:12:26
Güncelleme :15 Mayıs 2006 Pazartesi 13:22:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?