1
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Şiddetin önlenmesi projesi tanıtıldı

Bursaspor Kulübü tarafından hazırlanan 'Sporda Şiddetin Önlenmesi'' projesi yapılan toplantıyla tanıtıldı.

Bursasporlu Profesyonel Futbolcular Dayanışma Derneği (BPFDD) tarafından düzenlenen ve Avrupa Birliği Hibe Fonu'ndan alınan 37 bin 700 Euro'luk maddi destekle hazırlanan projenin Almira Otel'de düzenlenen tanıtım kokteyline, Bursa Valisi Nihat Canpolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Er, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanvekili Affan Keçeci ve taraftar derneği yöneticileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Yeşil-beyazlı taraftarlardan ligde başarılı bir grafik çizen takımlarını desteklerken, zarar verecek hareketlerden kaçınmalarını isteyen Bursa Valisi Nihat Canpolat, bu takımın sezon sonunda Süper Lig'e çıkacağına inandığı vurguladı. Projenin Bursaspor'a Süper Lig'de gerekli olacağını düşündüğünü vurgulayan Vali Canpolat, projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Bursaspor camiasını hazırladıkları örnek proje ile Futbol Federasyonu adına kutladığını belirten Futbol Federasyonu Başkanvekili Affan Keçeci ise, AB fonundan alınan destekle hazırlanan projenin ülke adına güzel bir örnek oluşturmasını diledi.

Bursaspor Yönetim Kurulu Üyesi Murat Yanıklar da, 'Süper Lig'e Büyük Yürüyüş'ün en büyük adımlarından biri olarak tanıttığı projeyle Bursaspor'un AB'ye girdiğini kaydetti.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin ise Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Bursaspor Kulübü 2. Başkanı Ali Karasu, BPFDD Başkanı ve Proje Koordinatörü Recai Özdemir ile Bursaspor'un kurucularından Necati Akgün de proje ile ilgili birer konuşma yaptılar.

Projeyi desteklediklerini belirten Bursaspor taraftar dernekleri ise tribünlerde şiddeti önlemek için ellerinden geleni yapacaklarını söylediler.

.
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2006 Perşembe 12:09:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?