2
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Tarihi kent koşusu 9 Nisan Pazar günü koşulacak

1. Bursa Osman Gazi Tarihi Kent Koşusu, 9 Nisan Pazar günü yapılacak.

Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, futbol dışında 13 branşta faaliyet gösterdiklerini, özellikle altyapıya eğildiklerini dile getirerek, belediye olarak sağlıklı bir nesil yetiştirmek için bu tür organizasyonlara büyük önem verdiklerini söyledi. Çalışmalarının semeresini aldıklarını, şu anda 2 branşta milli takımın büyük çoğunlukla Osmangazi Belediyesi sporcularından oluştuğunu hatırlatan Altepe, kısa süre içinde Atletizm Milli Takımı'nın da Osmangazi Belediyesporlu sporculardan oluşmasını hedeflediklerini bildirdi. Koşunun 'Halk Koşusu' ve 'Kent Koşusu' olarak yapılacağını belirten Altepe, Tophane'deki Saltanat Kapısı'ndan başlayacak Halk Koşusu'nun tarihi Irgandı Köprüsü'nde sona ereceğini, 7 bin 550 metre uzunluğundaki Kent Koşusu'nun ise Pınarbaşı semtindeki Fetih Kapı'da tamamlanacağını söyledi. Altepe, 1. Osman Gazi Tarihi Kent Koşusu'nun, kent tarihinin medeniyetler şehrinin ortaya çıkması açısından önemli bir faaliyet olduğunu kaydederek, "Tarihi Kent Koşusu, gerek Bursa'nın tanıtımı gerekse atletizm için çok önemli bir aktivite olacak. Osmangazi Belediyesi olarak sporda gençlere yönelik çok önemli adımlar attık. Amacımız, gençlerimiz en güzel bir şekilde yetişsin, boş vakit geçirmesin, sporcu olsun, boş zamanlarını spor yaparak harcasın" dedi.

Atletizm Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Erhan Başoğlu da, 1. Bursa Osman Gazi Tarihi Kent Koşusu'nun Atletizm Federasyonu'nun faaliyet programında yer aldığına işaret ederek, "Koşu, uluslararası alanda da Belgrad'ın ardından ikinci tarihi kentler koşusu olacak. Bana göre, bu çok önemli. Tanıtım ve organizasyon çok iyi olmalı. Zaten koşunun gelecek yıllarda uluslararası olması yönünde çalışmalar var. Ben bir konuyu daha gündeme getirmek istiyorum. İleride Golden Lig'in bir ayağı Bursa'ya getirilebilir. Nasıl İstanbul Ticaret ve Sanayi Odası, F1 yarışlarının bir ayağının İstanbul'a alınmasını sağladıysa, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, belediyeler ve kentin diğer dinamikleri de, atletizmde çok önemli bir yarış olan Golden Lig için çalışma yapabilir" diye konuştu.

Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Füsun Öztürk Kuter ise, koşunun New York, Tokyo gibi büyük maraton organizasyonlarının başlangıç ayağını oluşturduğunu dile getirdi.

.
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2006 Çarşamba 18:41:41
Güncelleme :14 Nisan 2006 Cuma 12:49:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Barış IP: 88.246.31.xxx Tarih : 27.03.2007 21:37:05
yaptıgınız orkanizasyon çokiyi ve güzel ama bursa ya yakışan bursa gibi büyük bir şehrimize büyük bir maraton veyarı maraton organize etmekdir öger maratondan daha büyük olmalı şehrimize gelecek yapancılara şehrimizi en iyi şekilte tanıtmak ve memnun kalmalarını saglamalıyız kendi insanımızıta memnun etmeliyiz ilete organize edeceginiz maratonda elimten geldigi kadar yardım ederim busaya yakışan ulusrarrası orkanizasyonlardır saygılarımla