2
Mayıs
2024
Perşembe
TURİZM

İpek İş butik otel oluyor

İPEK İŞ BUTİK OTEL OLUYOR

Osmangazi Belediyesi, daha evvel alışveriş merkezi olarak planlanan İpek İş'in turizm tesisi olarak kullanılmasına karar verdi.

13 Şubat 2009 tarihinde Büyükşehir Belediye Meclisi'nce yapılan plan değişikliği ile İpek iş'in alışveriş merkezi olmasının önü açılmış, ancak meslek odaları ve kamuoyu bu karara tepki göstermişti. Osmangazi İmar Komisyonu'nda 20 aydır bekletilen İpek İş dosyası bugün görüşüldü. Bursa'nın en eski tekstil tesislerinden biri olan İpek İş'in sadece otel olması yönünde karar alındı.

İpek İş dosyasında yapılan değişikliğe göre, bölgeye sadece butik otel yapılacak. Alandaki 2 tescilli bina korunurken, otelin yüksekliği mevcut yapıları geçmeyecek. İlave bir bina yapılmasına izin verilmeyecek. Sadece yer altına tek katlık bir otopark yapılabilecek. Alanın ortasındaki tescilli yapının dış hattı korunacak ve içinde birtakım düzenlemeler yapılabilecek.

Toplantıda, AK Parti ve CHP grupları, İpek İş'in turizm tesisi olarak kullanılmasına onay verdi. MHP grubu ise, Kültürpark yanında bulunan İpek İş'in Stadyum Caddesi üzerinde trafik yoğunluğu oluşturabileceğini belirterek, planın bir kez daha değerlendirilmesi isteyip, çekimser oy kullandı.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Burada bir ufuk, bir heyecan var. Bursa'da yeni yatırım talepleri var. Bu yeni yatırım taleplerine bizim yön vererek destek olmamız lazım. İpek İş dosyası bu olumlu hareketlerin birisi. Tesis uzun zamandır atıl duruyordu. Trafikte yoğunluk olur diye karşı çıkmak uygun değil. Yoğunluğun arkasından bereket gelir" dedi.

CHP'DEN ESTETİK KURULU TALEBİ

CHP grubu adına konuşan Osman Ayradilli, Osmangazi ilçesi sınırlarında bulunan anıtsal yapıtlar için estetik kurulu oluşturulmasını teklif ederek, "Bu tür anıtsal değeri olan yapıların mecliste maketiyle tanıtımı yapılmalı. Kuru kuruya imar onayları verilmemeli. Avrupa'da böyle yapılıyor" şeklinde konuştu.

İPEK İŞ BUTİK OTEL OLUYOR
İPEK İŞ BUTİK OTEL OLUYOR
İPEK İŞ BUTİK OTEL OLUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2011 Çarşamba 18:20:03
Güncelleme :3 Şubat 2011 Perşembe 14:25:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?