2
Mayıs
2024
Perşembe
TURİZM

Kozahan'ın Taç Kapısı açılıyor

Bursa'da 14. yüzyıldan kalma Osmanlı'nın ilk ticaret merkezlerinden Koza Han'ın, Selçuklu-Osmanlı mimari anlayışını yansıtan taç kapısının önünü açmak için yıkılacak 8 bina için Büyükşehir Meclisi, komisyona görev verdi.

Mecliste, Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın Reyhan ve Hanlar Bölgesi imar planı ile alakalı talebi İmar Komisyonu'na gönderildi. İmar Komisyonu, Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından Fidan Han'ın yanındaki 8 dükkanın pafta bazında yapılan tescillemesinin sivil mimari örneği yapı olarak yapıldığı belirtildi. Anıtlar Kurulu'ndan, bu dükkanların tescilinin kaldırılmasını istenecek. Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'na yapılacak talebin kısa sürede neticelendirilerek, Koza Han'ın karşısındaki paftadaki dükkanların ve sağlık ocağının tarihi yapı tescilleri iptal edilecek. Bu iptalden sonra ise, söz konusu dükkanların ve binaların kamulaştırılmaları meclis gündemine gelecek.

Karara bütün meclis üyeleri oybirliği ile destek verirken, 1 ay içinde kararın kuruldan gelmesi ve tescilin kaldırılması bekleniyor.

.
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2006 Cuma 02:11:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?