2
Mayıs
2024
Perşembe
TURİZM

Uludağ'da kış turizmine havaalanı engeli

Kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ sezonu açmaya hazırlanırken, geçtiğimiz yıl havalimanı sıkıntısı nedeniyle rezervasyon iptali yaptıran binlerce Rus ve Ukraynalı turist, kent merkezinde atıl durumdaki Yunuseli Havalimanı'nı yeniden gündeme getirdi. TÜRSAB Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Hasan Erdem, kent merkezindeki Yunuseli Havalimanı'nın Yenişehir'e alternatif olacağını ve 3-4 saatlik transfer farkının en aza indirileceğini söyledi.
 
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Hasan Erdem, Bursa'da havaalanının bulunmaması nedeniyle, her yıl binlerce turistin Uludağ'a gelmekten vazgeçtiğini bildirdi. Boş bulunan Yunuseli Havaalanı'nın yapılacak ek yatırımlarla turist talebini karşılayabileceğini söyleyen Erdem, bu konuda yakında imza kampanyası başlatacaklarını duyurdu.
 
Alınan bilgiye göre, her yıl binlerce turist, havaalanı olmadığı gerekçesiyle Uludağ'a gelemiyor. Yenişehir Havaalanı'nın şehre olan uzaklığı ve yılın büyük bir kısmında sisli olması nedeniyle turistler, Uludağ'da tatil yapmaktan vazgeçiyor. Bu durum, Türkiye'nin her yıl milyonlarca dolar döviz kaybetmesine neden oluyor. Yenişehir Havaalanı'na alternatif olarak, şu anda boş bulunan Yunuseli Havaalanı gösteriliyor. Yunuseli Havaalanı'nın, yapılacak ek yatırımlarla talebi karşılayabileceği ifade ediliyor.
 
TÜRSAB Güney Marmara Yürütme Kurulu Başkanı Hasan Erdem, Yenişehir Havaalanı ile Uludağ arasında 3-4 saatlik transfer farkı bulunduğunu ve bu nedenle turistlerin Uludağ'a gelmekten vazgeçtiğini bildirdi. Bu tespiti yurtdışında katıldıkları fuarlarda yaptıklarını belirten Erdem, "Misyonumuz gereği, sık sık yurtdışındaki fuarlara katılıyoruz. Bu fuarlarda yaptığımız tespitler sonucu, turistlerin '3-4 saatlik transfer farkı nedeniyle' Uludağ'a gelmekten vazgeçtiklerini belirledik. Bu, Bursa açısından çok büyük eksiklik. Havaalanı olmadan Bursa turizminin gelişmesi mümkün değil. Zira Yenişehir Havaalanı, şehre hem uzak hem de yılın en az üçte biri yoğun sis altında. Uçaklar iniş yapamıyor. Bunun önüne geçmek ve turist akınını sağlamak için Bursa'ya mutlaka havaalanı yapılması gerekir" dedi.
 
Yenişehir Havaalanı'na alternatif olarak şu anda boş bulunan Yunuseli Havaalanı'nın gösterilebileceğini söyleyen Erdem, "Yunuseli Havaalanı Bursa'da ve kullanılmıyor. Bunu anlamak mümkün değil. Yapılacak ek yatırımlarla, burası turist yoğunluğunu kaldırabilir. Bu konuda yakında imza kampanyası başlatacağız, Bursalılar'ın görüşüne başvuracağız. Topladığımız imzaları, Bursa siyasilerine göndereceğiz" diye konuştu.
 
TÜRSAB Başkanı Hasan Erdem, havaalanı eksikliğinin sadece Uludağ turizmini baltalamadığını, hac turizminin ve ekonominin de bundan kötü etkilendiğini dile getirerek şunları söyledi:
 
"Bursa'da havaalanı ulaşımının olması demek; şehrin dünyaya açılması, turist sayısının yüzde 100 artması, ekonominin gelişmesi, işadamlarının istedikleri bölgeye rahat ve hızlı ulaşması demektir. Geçtiğimiz yıl Yenişehir sisli olduğu için de 15-20 uçak İstanbul'a inmek zorunda kaldı."
İHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2006 Pazartesi 14:34:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?